Ljubljana, torek, 16. oktober 2018, 18:53

Odsev – Getsemani

Skupina Odsev je tudi stari znanec festivala, ki ga doživljajo kot vsakoletno spodbudo za njihovo delo in ohranjanje kondicije pisanja in izvajanja pesmi.


Proper – Izgubljeni sin

Proper smo na drugih festivalih že večkrat slišali, na Ritmu srca pa bodo tokrat nastopili prvič. Pravijo, da želijo zaplavati še v drugačne vode, saj je ta bistro čista in lepa.


Kaj storiti, ko ni več poti naprej?

Smo v mesecu, posvečenem mladim. Vesoljna Cerkev namreč na sinodi preko svojih predstavnikov škofov govori o njihovih potrebah, hrepenenjih, pa tudi stiskah in težavah. Pri nas v Sloveniji je bil nekakšen uvod v sinodo tudi že tradicionalni festival Stična mladih. Tam je na eni od delavnic svoj zgodbo podelila tudi Petra Kmet, danes poročena in mati petih otrok. Nekoč pa...


P. Stanislav Škrabec (1844-1918)

Škrabčevo leto je z današnjo 100. obletnico smrti p. Stanislava Škrabca doseglo svoj vrh, ki so ga obeležili z nocojšnjo slovesnostjo v Kulturnem domu v Novi Gorici. Že sinoči so se frančiškana, ki je skrbel za ohranjanje slovenskega jezika, kulture, narodne samobitnosti in krščanskih korenin, spomnili s sveto mašo v Marijini cerkvi na Kostanjevici, kjer je bival dobra štiri desetletja.


Na praznik molitve rožnega venca pri Mariji Pomagaj

God rožnovenske Matere Božje, 7. oktobra, bomo pri Mariji Pomagaj slovesno praznovali s sveto mašo ter molitvijo vseh štirih delov rožnega venca. Slovesnost bomo prenašali tudi mi.


Marko Nzobandora – K tebi

Marko Nzobandora bo na Ritmu srca nastopil drugo leto zapored, tudi kot avtor besedila in glasbe. Svoje pesmi pa piše že kar nekaj časa.


Mladi želimo biti del Cerkve, le slišati nas mora in nam dati mesto

Ob Sinodi mladih v Vatikanu smo obiskali dijake mariborske škofijske gimnazije Antona Martina Slomška, ki so razmišljali ob izhodiščih za sinodalni dokument. Nekateri nastali spisi so objavljeni v letošnjih Šentvoršcah.


Svetnik – Ko ne zmorem

Skupina Svetnik deluje že 17 let in tudi brez njih festival Ritem srca skoraj ne mine več. Zadaj je razvoj in veseli jih, da ima dogodek že tradicijo.


Neža in Damjan Pančur – Vse v večjo božjo slavo

Ritem srca skoraj ne mire več brez Neže in Damjana Pančurja, ki na dogodku sodelujeta že nekaj let. Letos bodo nastopili kar trije, saj sta v veselem pričakovanju.


Pogovor o: Mladi si želijo iskreno in avtentično Cerkev

Sinoda bo obravnavala mlade od 16. do 30. leta starosti, kar pomeni četrtino človeštva. To je pomembna kategorija v družbi, saj je od nje odvisen ’naš jutri’, je poudaril slovenski delegat na zasedanju, mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Sinodi mladih smo namenili tudi današnjo oddajo Pogovor o.


Novejše novice | Starejše novice