Ljubljana, ponedeljek, 22. januar 2018, 07:30

Kako za drugo leto ohraniti božično zvezdo?

Ste tudi vi med tistimi, ki so imeli srečo in ste pred ali med božičnimi prazniki dobili božično zvezdo, ki je bila lepa, košata in vas je vse do zdaj razveseljevala? In se je tudi vam rodila želja, da bi rožo obdržali in bi vas prihodnje leto spet razveseljevala?


Svetovalnica: Na varuha človekovih pravic se obrnite pravočasno

Pravica odložena je pravica odrečena, pravi pregovor. V tokratni Svetovalnici nas je zanimalo, s kakšnimi primeri se ukvarjajo v uradu človekovih pravic. Vprašanj poslušalcev in poslušalk je bilo ogromno, na njih je odgovarjala varuhinja Vlasta Nussdorfer.


Spomin na France Gall

V oddaji z zimzeleno glasbo smo se spomnili francoske pevke France Gall, ki je v nedeljo umrla, peli in igrali so nam še: Domenico Modugno, Caterina Valente, Rocco Granata, Heintje, Majda Sepe in Novi fosili.


Cankar v stripu

Cankar v stripu je projekt, ki je združil več avtorjev. Ideja o Cankarjevih delih, izdanih v subverzivni (prevratni) formi, kot je strip in v njem združiti vrhunske avtorje, kot so Boštjan Gorenc - Pižama, Žiga X Gombač, Andrej Rozman Roza in ilustratorje, kot so Tanja Komadina, Damijan Stepančič in Igor Šinkovec, je nastala z ambicijo poskusa vnovične vzpostavitve odnosa do Cankarja in njegove dediščine, ne v simbolnem, ampak v dejanskem smislu, da se vrnemo k branju njegovih del.


Video: Žan Serčič: Nočem delati glasbenih kompromisov!

Mladost, oplemenitena s talentom, prekaljena s trdim delom in prelita z glasbeno strastjo … dodajmo še pogumno srce in potem se nekako mora zgoditi, kar se je zgodilo – začetek zelo uspešne glasbene poti.


Kruh z drožmi je dragocena dediščina

Preden je prišel na police trgovin industrijski kvas so naši predniki pekli kruh z drožmi ali kislim testom. Če mešanico vode in moke pustimo stati nekaj časa se zgodijo številni procesi. Na delu so bakterije, ki povzročijo vzhajanje kruha. Peka kruha in ostalih krušnih dobrot z drožmi postaja vse bolj priljubljena, takšen je kruh je enako mehak, s hrustljavo skorjico, le da je še lažje prebavljiv, polnejšega okusa in obstojnejši.


Video: P. Damjan Ristić: Sanje so naše ogledalo

Globine, nova oddaja na Radiu Ognjišče, je pogovorna oddaja o veri in duhovnosti, v kateri na vprašanja v živo odgovarja duhovnik. V prvi smo s p. Damjanom Ristićem govorili o sanjah: Kaj pravi Cerkev o razlaganju sanj? Ali mi Bog lahko spregovori skozi sanje? Kaj pomenijo sanje, ki se ponavljajo?


Svetovalnica: Je zaradi podnebnih sprememb ogroženo tudi sadno drevje?

V zadnjih dneh smo priča izjemno namočeni zemlji, ki očitno tudi letos ne bo deležna daljšega počitka pod snežno odejo. Kljub temu smo se v Svetovalnici ustavili pri razmisleku glede del, ki nas čakajo pri negi sadnega drevja. Z nami je bil sadjar Matjaž Maležič.


Svetovalnica o hišnih ljubljenčkih: Pazite na mraz, sol na cestiščih in antifriz

V današnji Svetovalnici smo govorili o hišnih ljubljenčkih in njihovih težavah v tem letnem času. Odprli smo več vprašanj, na katera je odgovarjala veterinarka Ana Hudobivnik iz Veterinarske klinike za male živali Loka.


Nova oddaja Globine vabi k sodelovanju!

Vsakemu človeku se na njegovi življenjski poti odpirajo vprašanja, ki niso na ravni vsakodnevnih: kaj bom danes kuhal, kakšno bo jutri vreme ali kakšno profilko naj izberem za svoj facebook... Vprašanja globin našega bivanja ostajajo pod površjem. Šele valovi prelomnih dogodkov jih sem ter tja potegnejo na plano.


Novejše novice | Starejše novice