Ljubljana, sobota, 20. april 2019, 11:03

60 let glasbene tradicije celjskih gimnazijcev

0:00
0:00
Novoletni koncert dijakov Gimnazije Celje center
Foto © GCC

"Pri nas ima glasbeno ustvarjanje posebno mesto, sloni na dolgoletni tradiciji, ki ji ostajamo zvesti."

V aktualnem šolskem letu na Gimnaziji Celje Center obeležujejo šestdeset letnico neprekinjenega delovanja glasbenih sestavov, ki so eden od glavnih ambasadorjev izjemno pestrega kulturnega utripa omenjene šole.

Ob jubileju je izšla zgoščenka s koncertnimi in studijskimi posnetki preteklih desetih sezon. Za svoje dosežke na področju kulture je omenjena gimnazija prejela tudi laskavi naziv Kulturna šola, ki ga podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Zgoščenko smo predstavili v Mladoskopu.

Mesec kulture bo letos v znamenju številnih nastopov in maturantskega plesa, kjer imajo posebno mesto tudi glasbene zasedbe, marca bodo dekleta in Šlagersi odpotovali na kratko tekmovalno turnejo v Firence (Italija), pred tem pa skupaj s FaVoZo nastopila še na koncertu na Teharjah, 21. marca, ko bodo glasbeniki sodelovali na tradicionalnem večeru ob svetovnem dnevu poezije, ki bo tokrat posvečen nemškemu dramatiku Bertoldu Brechtu, aprila se bodo dekleta predstavila na Državni reviji v Zagorju, 19. 4. pripravljajo Pomladni koncert, konec junija pa FaVoZa odpotuje na tradicionalno turnejo ob Dnevu državnosti, ki jih bo tokrat vodila k Slovencem živečim v BiH.

David Preložnik, profesor in zborovodja: »Pri raziskovanju glasbene zgodovine naše šolske ustanove smo imeli nemalo težav. Jubilej smo obeležili z zgoščenko aktualno delujočih glasbenih sestavov in predstavili svoje delovanje. Pri nas ima glasbeno ustvarjanje posebno mesto, sloni na dolgoletni tradiciji, ki ji ostajamo zvesti.«

Ne spreglejte: