Ljubljana, torek, 23. januar 2018, 19:07

Cestnik v bran papežu Frančišku: Ločujmo pleve od zrnja

Papež Frančišek, spletni portal LifeSite, Dražgoše, okrogla miza o verskih obredih in šoli ter najbolj retvitan tvit lanskega leta, so bile teme oddaje »Spoznanje več, predsodek manj«, v kateri smo gostili blogerja, urednika in klaretinca, p. Branka Cestnika.


Vinko Lipovec praznuje 103. rojstni dan

V župniji Jarše pri Domžalah imajo danes posebnega slavljenca. To je profesor zgodovine in zemljepisa ter dolgoletni urednik Ameriške domovine Vinko Lipovec, ki praznuje svoj 103. rojstni dan in god. Ob osebnem jubileju je domovini Sloveniji zaželel, da bi cvetela in napredovala v vseh ozirih, zase pa želi, da bi ga Bog do konca ohranil pri zdravju in mu nato naklonil mirno smrt.


Mednarodni prostovoljni projekt POTA

Mladi so v svojem razmišljanju zelo globalno naravnani, ves svet je njihov dom, dnevno se povezujejo s prijatelji na različnih delih sveta. V številnih tli tudi želja po izkušnji prostovoljstva in dobrodelnega delovanja.


Mini počitnice Radia Ognjišče uspele!

Minuli konec tedna, od 19. do 21. januarja, smo se radijci s številnimi svojimi poslušalci in prijatelji- kar 430 jih je bilo- družili v Termah Radenci na že 7. mini počitnicah, ki jih vsako leto pripravimo v zimskem času. Hotel je bil praktično "naš", napolnili smo ga do zadnjega kotička. Kot so nam zaupali v vodstvu, je bilo klicev še mnogo, skoraj 400 so jih morali zavrniti, saj so se proste kapacitete hitro napolnile. Ob slovesu smo srečali številne zadovoljne obraze, mnogi so se nam zahvaljevali za naš trud, za prijaznost pred mikrofonom, predvsem pa odlično organizacijo dogodka.


Svetovalnica: Testo za zavitek, smuti, meso iz juhe, ješprenj, segedin, mesna omaka

Sestra Nikolina je bila tokratna gostja naše Svetovalnice, v kateri je odgovarjala na številna vprašanja poslušalk, pa tudi enega poslušalca.


O papeževi poslanici ob dnevu beguncev

V januarski oddaji Gradimo odprto družbo, ki jo pripravlja Jezuitsko združenje za begunce Slovenije, smo se z njegovim vodjem p. Robinom Schweigerjem pogovarjali o poslanici papeža Frančiška ob svetovnem dnevu migrantov in beguncev v Cerkvi, ki smo ga praznovali 14. januarja.


V spomin: Angela Tomanič (29. 4. 1937 - 14. 1. 2018)

Angelo Tomanič, odlično organistko, zborovodkinjo Škrjančkov, komornega zbora Gallus in Kancijanovih otrok v župniji Kranj in še bi lahko naštevali, smo pred mikrofon povabili konec avgusta pred štirimi leti. Ko je po prvem težjem obdobju boja s hudo boleznijo toliko prišla k sebi, da je z veseljem privolila v pogovor.


Marjana Deržaj, Dalida, Iva Zanicchi, Elda Viler

V oddaji z zimzeleno glasbo Ob radijskem ognjišču smo tokrat prisluhnili prvemu glasu Slovenske popevke, Marjani Deržaj, saj mineva trinajste let od njenega odhoda v večnost.


7. mini počitnice Radia Ognjišče

V zdraviliškem in počitniškem naselju Radencih so se začele 7. mini počitnice Radia Ognjišče. Več kot 450 počitnikarjev se jih tokrat udeležuje. Velika radijska družina, ki je našla za konec tedna svoj dom v hotelih Radin in Izvir, se bo za uvod zbrala pri skupni sveti maši ob 17.30 v največji hotelski dvorani.


Svetovalnica: Pazite na povišan pritisk, holesterol in stres

O rehabilitaciji po infarktu smo govorili v tokratni Svetovalnici. Z nami je bila predsednica Koronarnega kluba Ljubljana in avtorica programa »GIO«, ki ga uporabljajo pri zdravljenju, Petra Simpsom Grom.


Novejše novice | Starejše novice