Ljubljana, sobota, 19. januar 2019, 03:10

Na ozemlju murskosoboške škofije gojijo ekumenizem prijateljstva

Ekumenska molitev v Murskosoboški stolnici
Foto © Administrator

Pri nas ekumenizem še posebej živijo na območju Škofije Murska Sobota. Njen ordinarij je prepričan, da tam ne gojijo le teološkega ekumenizma, ampak predvsem ekumenizem prijateljstva.

Škof Peter Štumpf je v pogovoru za naš radio omenil lepe odnose Katoliške Cerkve z evangeličani, binkoštniki in kalvinci. Spomnil je, da je vsem skupna molitev očenaš. "Ta naš Nebeški Oče je do nas zelo velikodušen. Običajno po družinah noben sin oziroma nobena hči ne more in ne sme prezreti velikodušnosti očeta. Če oče daje vse, je prav da tudi sin oziroma hči kaj da očetu. Lahko mu dasta svoje spoštovanje in ljubezen."

Našemu Nebeškemu Očetu lahko v tokratni molitveni osmini za edinost kristjanov lahko damo to, da se imamo radi. "Da se ne kregamo, ne obsojamo, ne iščemo, kdo ima prav in kdo ne, ter da iščemo načine edinosti in ljubezni." Prav s slednjim se lahko zahvalimo Bogu, da smo lahko njegovi otroci. "Če smo Njegovi otroci ter drug drugemu bratje in sestre, bomo že znali poiskati načine, kako skrbeti za ohranitev dostojanstva, kako si pomagati pri lepšem življenju, in hkrati hoditi skupaj na poti vere, ki vodi do večnosti," je poudaril škof Štumpf.


Ne spreglejte: