Ljubljana, petek, 18. januar 2019, 00:53

VIDEO: Papež ustavil papamobil in tolažil policistko, ki jo je konj vrgel iz sedla

Papež tolaži mlado policistko, ki jo je konj vrgel iz sedla
Foto © vaticannews.va

Papež je včeraj v Čilu poleg svojih nagovorov poskrbel še za dve drugi novici, ki sta obkrožili svet. Na letalu je poročil stevarda in stevardeso, na poti v Iquique pa je stopil iz avtomobila in ves čas nudenja prve pomoči tolažil policistko, ki jo je konj vrgel iz sedla.

Na letalu iz Santiaga proti Iquique je poročil stevarda in stevardeso, ki sta bila poročena le civilno, saj je cerkev, kjer sta si nameravala podeliti zakrament svetega zakona leta 2010 uničil potres, potem pa sta to zaradi drugih dogodkov in obveznosti nenehno prestavljala. Več o tem na tej povezavi.

Drugi dogodek se je pripetil medtem, ko se je papež s papamobilom peljal proti središču mesta Iquique. Zaradi pritiska množice, ki je želela ujeti ta trenutek s papežem, je konj iz sedla vrgel mlado policistko, karabinjerko. Ta je trčila tudi ob papamobil. Papež se je nemudoma odzval, vozniku je naročil naj ustavi in peš prehodil nekaj metrov do te ženske, ki so ji najprej pomagali zdravniki iz papeškega spremstva, nato pa so jo oskrbeli predstavniki čilske nujne pomoči. Kot poroča portal Vatican News, je Frančišek ostal ob njej ves čas nudenja prve pomoči in jo tolažil.


Ne spreglejte: