Ljubljana, sobota, 19. januar 2019, 03:13

Kaj bi Jezus storil na mojem mestu?

Mladi na srečanju s papežem
Foto © Vatikan news

"Kako vas potrebuje čilska Cerkev, da bi nas pretresli in nam pomagali biti bliže Jezusu!"

Papež Frančišek je včerajšnje popoldne v Čilu posvetil mladim. Z njimi se je srečal v Marijinem svetišču Maipù. Brez povezanosti z Jezusom se bodo naše sanje razblinile, jim je dejal in jih povabil, naj se vedno vprašajo: Kaj bi Jezus storil na mojem mestu?.

Mladi radi sanjajo o prihodnosti. Bog je namreč po papeževih besedah v njihova srca položil željo, da bi bili nosilci sprememb. »In prav zato sem želel v tem letu pred sinodo sklicati srečanje mladih, da bi se čutili nosilci v srcu Cerkve; da bi se Cerkev pustila nagovoriti, izprašati s strani svojih sinov, da bi lahko bila vsak dan bolj zvesta evangeliju. Kako vas potrebuje čilska Cerkev, da bi nas pretresli in nam pomagali biti bliže Jezusu!«, je mladim na njihovo veliko navdušenje dejal Frančišek.

Spomnil je, kako je mladim danes pomembno, da so vedno povezani z internetom. Enako je z vero: ko izgubimo to povezanost z Jezusom, se razblinijo naše zamisli, naše sanje, naša vera in postanemo nezadovoljni.

Za primer jim je dal sv. Alberta Hurtada, ki si je izbral preprosto pravilo, da bi njegovo srce ostalo vedno prižgano. »Vedno se je vprašal: 'Kaj bi storil Kristus na mojem mestu?'. V šoli, na univerzi, na ulici, doma, s prijatelji, na delu, pred objestneži recimo: 'Kaj bi storil Kristus na mojem mestu?'. Ko greste na ples, ali pa na športni stadion se vprašajte: 'Kaj bi storil Kristus na mojem mestu?'. To pomeni biti nosilci zgodovine.«

Ob sklepu je mlade povabil, naj bodo pogumni in naj tvegajo ter vedno stojijo ob strani trpečim.

Papež pozddravlja mlade v Čilu
Papež pozddravlja mlade v Čilu


Ne spreglejte: