Ljubljana, torek, 22. januar 2019, 01:07

Papež obiskal male bolnike

Papež med obiskom otroške bolnišnice
Foto © Radio Vatikan

Papež Frančišek je na včerajšnjo nedeljo Jezusovega krsta v baziliki sv. Petra krstil 34 otrok. Zbranim je zatrdil, da otrok vero prejme najprej domačem narečju staršev in starih staršev. Šele potem pridejo na vrsto kateheti. V petek pa je, kot je imel navado že v letu usmiljenja, obiskal trpeče.

Tokrat se je odpravil v pediatrično bolnišnico Bambino Gesù v Palidoru. Obiskal je nekatere oddelke bolnišnice in pozdravil približno 120 otrok, ki se tam zdravijo ter nekaterim izmed staršev namenil nekaj tolažilnih besed.

Danes na sedežu bolnišnice v Palidoru deluje multispecialistični urgentni oddelek, ki letno sprejme približno 21.200 otrok. Na razpolago imajo 122 postelj za običajno hospitalizacijo, 19 na oddelku dnevne bolnišnice ter 20 na oddelku ambulantne kirurgije. Poleg tega imajo tri operacijske oddelke, sobo za hemodinamiko, nudijo pa tudi različne diagnostične storitve.

Statistični podatki bolnišnice Bambino Gesù v Palidoru so zelo spodbudni: letno zagotovijo bolnišnično oskrbo 7.200 otrokom, 10.500 pacientov pride v dnevno bolnišnico, 4.700 na oddelek ambulantne kirurgije, 360.000 pa jih obišče različne druge ambulante.


Ne spreglejte: