Slavi KoširSlavi Košir
Andrej JermanAndrej Jerman
PRO (foto: ARO)
PRO

Izšla je decembrska revija PRO

| 14.12.2017, 13:47

Veseli smo, da je revija Prijatelji Radia Ognjišče že v domovih naših najbolj zvestih poslušalcev. V dneh do novega leta pa bo po nekaj izvodov na voljo tudi v večini župnij.

Tedniku Družina se ob tej priložnosti zahvaljujemo za pomoč, da revija PRO pride tudi v župnije tistih, ki nas sicer radi poslušate, pa niste Prijatelj Radia Ognjišče.

Revija PRO je na voljo tudi v spletni obliki za vse, ki radi klikate, ste ekološko osveščeni in ne »potrebujete« vsebine na papirju. :)

Revijo PRO pišemo radijski sodelavci in znanja, izkušnje, ki nam jih posredujejo naši zanimivi in »modri« gostje, zapišemo še za vas, dragi poslušalci. Veliko uporabnih stvari lahko preberete v novi PRO in se morda ob kakšni tudi malo zamislite …

Iz vsebine na kratko:

Vsebina revije PRO
Vsebina revije PRO © ARO
Z naslovnice se nam smeji družina Debevec, družina naše novinarke Marjane, ki je enkrat za spremembo občutila, kako je na drugi strani mikrofona – na tisti, ko ne zastavljaš vprašanj, ampak odgovarjaš nanja.

V decembru pojemo veliko sladkorja. Pečejo se potice, piškoti, Miklavž je prinesel veliko čokolad, bombonov našim vnukom, otrokom, … Toda … se zavedamo, da je sladkor »tihi ubijalec«? O tem smo se pogovarjali z Brigito Brajkovič.

Nataša Ličen vedno pride navdušena, ko konča pogovor s Sanjo Lončar iz projekta »Skupaj za zdravje človeka in narave«. V Svetovalnici sta govorili o demenci in tem, kako jo lahko preprečimo ali »zamaknemo« na poznejše obdobje.

Tokrat smo se malo več »ukvarjali« s hrano. Ste vedeli, da je nepostrežene in nedotaknjene hrane v šolah, vrtcih ogromno? V domovih za ostarele je take hrane kar 30 %! Kaj lahko storimo sami? Nekateri sodelavci predlagajo, kako porabiti ostanke kosila in/ali »ne več lepih« živil.

V reviji se spominjamo vseh radijskih dogodkov od maja do danes, kjer smo imeli priložnosti za srečanje, druženje: Lűkerije v Dornavi, radijskih počitnic, Ritma srca za mlade, kolesarskega romanja od Marije k Mariji, bili smo v Cinque Terrah, zavili po Alpski romarski poti in se smejali zakoncema Sešek na 23. Gala koncertu v Cankarjevem domu, kjer so z izvrstno glasbo »postregli« tamburaši KUD Dobreč iz Dragatuša in izvrstni solisti.

Dotaknila se nas je revščina in trpljenje bolnikov v Ukrajini. Dobroti bomo za ta namen na Pustno soboto, 10. februarja 2018, dali glas. Upamo tudi na vaše sodelovanje, vedno smo bili presenečeni, kako velik posluh za stisko soljudi imate, dragi poslušalci.

Najbolj brani del revije bo gotovo radijski program, ki smo ga prav zato, da ga boste lažje našli (nekateri morda celo utrgali ven), uvrstili prav na sredino revije.

Vse to in še mnogo več pa prelistajte v novi reviji PRO. Da se boste lažje znašli, je tukaj kazalo.

Veseli bomo, če jo prelistate od začetka do konca. Tudi oglase. Zaradi slednjih jo z veseljem pošiljamo in delimo – brezplačno.

Vabljeni k prebiranju spletne različice revije PRO!

Jožica Ličen (photo: ARO) Jožica Ličen (photo: ARO)

Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi ...

Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc) Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc)

Federico Potočnik: Stavka je nujna

Stavka na pobudo Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides se vleče že dva meseca, a rešitve še ni na vidiku. Eden od tistih, ki stavkajo, je tudi infektolog dr. Federico V. Potočnik, ...

Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: ) Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: )

Bela zastava ni ponižujoča predaja

Po dveh letih vojne v Ukrajini, ki je terjala na obeh straneh preveč smrti, je poziv papeža Frančiška k pogajanjem več kot na mestu. A nekateri odzivi so bili ob besedi »bela zastava« burni, ...

Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc) Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc)

Iz istega gnezda odleteli na različna področja

Pred začetkom tedna katoliškega šolstva smo se v Kolokviju pogovarjali z nekdanjimi dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Ana Ferš, Larisa Krajnc, Izidor Jelenc in Metod ...

Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc) Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc)

Molitev je utrip, ki daje moji duši življenje #video

Osrednje misijonske govore v sklopu 19. Radijskega misijona pripravlja kapucin br. Štefan Kožuh. Nastajajo v krajih svetega Frančiška Asiškega. Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni, ...