Ljubljana, sobota, 19. januar 2019, 03:42

Izšla je decembrska revija PRO

PRO
Foto © ARO

Veseli smo, da je revija Prijatelji Radia Ognjišče že v domovih naših najbolj zvestih poslušalcev. V dneh do novega leta pa bo po nekaj izvodov na voljo tudi v večini župnij.

Tedniku Družina se ob tej priložnosti zahvaljujemo za pomoč, da revija PRO pride tudi v župnije tistih, ki nas sicer radi poslušate, pa niste Prijatelj Radia Ognjišče.

Revija PRO je na voljo tudi v spletni obliki za vse, ki radi klikate, ste ekološko osveščeni in ne »potrebujete« vsebine na papirju. :)

Revijo PRO pišemo radijski sodelavci in znanja, izkušnje, ki nam jih posredujejo naši zanimivi in »modri« gostje, zapišemo še za vas, dragi poslušalci. Veliko uporabnih stvari lahko preberete v novi PRO in se morda ob kakšni tudi malo zamislite …

Iz vsebine na kratko:

Z naslovnice se nam smeji družina Debevec, družina naše novinarke Marjane, ki je enkrat za spremembo občutila, kako je na drugi strani mikrofona – na tisti, ko ne zastavljaš vprašanj, ampak odgovarjaš nanja.

V decembru pojemo veliko sladkorja. Pečejo se potice, piškoti, Miklavž je prinesel veliko čokolad, bombonov našim vnukom, otrokom, … Toda … se zavedamo, da je sladkor »tihi ubijalec«? O tem smo se pogovarjali z Brigito Brajkovič.

Nataša Ličen vedno pride navdušena, ko konča pogovor s Sanjo Lončar iz projekta »Skupaj za zdravje človeka in narave«. V Svetovalnici sta govorili o demenci in tem, kako jo lahko preprečimo ali »zamaknemo« na poznejše obdobje.

Tokrat smo se malo več »ukvarjali« s hrano. Ste vedeli, da je nepostrežene in nedotaknjene hrane v šolah, vrtcih ogromno? V domovih za ostarele je take hrane kar 30 %! Kaj lahko storimo sami? Nekateri sodelavci predlagajo, kako porabiti ostanke kosila in/ali »ne več lepih« živil.

V reviji se spominjamo vseh radijskih dogodkov od maja do danes, kjer smo imeli priložnosti za srečanje, druženje: Lűkerije v Dornavi, radijskih počitnic, Ritma srca za mlade, kolesarskega romanja od Marije k Mariji, bili smo v Cinque Terrah, zavili po Alpski romarski poti in se smejali zakoncema Sešek na 23. Gala koncertu v Cankarjevem domu, kjer so z izvrstno glasbo »postregli« tamburaši KUD Dobreč iz Dragatuša in izvrstni solisti.

Dotaknila se nas je revščina in trpljenje bolnikov v Ukrajini. Dobroti bomo za ta namen na Pustno soboto, 10. februarja 2018, dali glas. Upamo tudi na vaše sodelovanje, vedno smo bili presenečeni, kako velik posluh za stisko soljudi imate, dragi poslušalci.

Najbolj brani del revije bo gotovo radijski program, ki smo ga prav zato, da ga boste lažje našli (nekateri morda celo utrgali ven), uvrstili prav na sredino revije.

Vse to in še mnogo več pa prelistajte v novi reviji PRO. Da se boste lažje znašli, je tukaj kazalo.

Veseli bomo, če jo prelistate od začetka do konca. Tudi oglase. Zaradi slednjih jo z veseljem pošiljamo in delimo – brezplačno.

Vabljeni k prebiranju spletne različice revije PRO!


Ne spreglejte: