Ljubljana, torek, 20. november 2018, 22:45

Saša Lošić: Radio Ognjišče name deluje pomirjujoče

Saša Lošić
Foto © ARO

Saša Lošić je brez dvoma eden najbolj znanih in priljubljenih pevcev in ustvarjalcev glasbe z območja nekdanje Jugoslavije. „Včasih mi je poštar vsak dan prinesel velik žakelj pošte. Vsak dan!“, se spominja sicer skromen in prizemljen pevec skupine Plavi orkestar. "Pa vendar sem se ves čas trudil ostati "nezvezdniški". Sončiti se v siju slave se mi ne zdi naravno. Raje, kot da v meni vidite zvezdo, imam, da začutite, da bi rad bil vaš prijatelj, sošolec ... "

Loša je s Slovenijo povezan na več načinov: živi s Slovenko, živeč v Ljubljani je ustvaril tudi nekaj uspešnic za slovenske izvajalce. Tako je Tanja Ribič na Evroviziji 1997 pela njegovo pesem Zbudi se, skupini Rok'n'band je napisal pesem Nika, prispeval pa je tudi glasbo za znane slovenske filme Outsider, Kajmak in marmelada ter Petelinji zajtrk.

Voditelja Marjan in Žiga Bunič
Voditelja Marjan in Žiga Bunič

Slovenijo razume kot mirno zavetje, kraj navdiha, pa tudi osebne sreče. O pestrem življenju, dogodivščinah izpred desetletij, razprodanih koncertih, evforiji, ki je vladala okoli skupine, pa tudi o ustvarjanju danes in prihajajočem koncertu v Areni Stožice, se bo razgovoril v sredo ob 20. uri v glasbeni oddaji A štekaš? Ne preslišite!

Z oddajo tako vstopamo v december in v skorajšnje praznovanje prve obletnice. A štekaš? z družinskima paroma oče-sin Sešek in Bunič premošča medgeneracijske razlike na humoren način, streže z najnovejšo slovensko in svetovno glasbo, spoznava delo slovenskih izvajalcev, izbira slovensko in tujo "Pesem tedna" ter vabi na najrazličnejše dogodke.

Voditelja Jure in Luka Sešek
Voditelja Jure in Luka Sešek

Prednost dajemo glasbi, ki jo širše množice ne poznajo dobro, pa bi si to zaslužila. Oddaja je namenjena vsem, ki v glasbi iščejo še kaj drugega kot le najbolj znane uspešnice. Letos se je v izboru, ki ga pripravlja Jan Gerl, znašlo že skoraj petsto pesmi, ki so večinoma nastale v zadnjem letu. Najdete jih na tej povezavi.

Oddajo lahko spremljate tudi prek facebooka.

Logo oddaje A štekaš?

 


Ne spreglejte: