Ljubljana, torek, 12. november 2019, 20:46

Na mednarodni panevropski konferenci o razumevanju Evropske unije

Zastava Evropske unije
Foto © ARO

Ljubljana danes in jutri gosti mednarodno panevropsko konferenco. Rdeča nit je razumevanje Evropske unije. Pod pokroviteljstvom prvega moža Evropskega parlamenta Antonija Tajanija jo je pripravilo Slovensko panevropsko gibanje.

"Zelo smo veseli, da je Evropska komisija izbrala našo organizacijo za ta projekt," nam je zaupal predsednik Slovenskega panevropskega gibanja Laris Gaiser. Kot je dodal, so ga predlagali sami. "Dejstvo je, da je Evropska komisija letos napisala dokument, v katerem je razgrnila pet scenarijev za razvoj Evropske unije. Menim, da državljani z njimi ne moremo biti zadovoljni, saj so zelo osredotočeni na ustanove in suverene države. Manjkal je del, v katerem bi se govorilo o pravicah in možnostih državljanov v Evropski uniji. Predlagali smo projekt, ki ga bomo izvajali v Ljubljani, Sarajevu, Budimpešti, na Dunaju, v Rimu in Bruslju v prihodnjih dveh letih. Začenjamo ga pri nas. Imenuje se: S skupnimi močmi državljanov za skupno evropsko prihodnost. Naša želja je, da Evropska unija in njene ustanove dobi določena priporočila s strani državljanov in nevladnih organizacij, ki delajo na terenu, kako bi bilo dobro razviti Evropsko unijo."

Kot je še dodal Gaiser, na panelih sodelujejo gostje iz vse Evrope in tudi zunaj nje. Pričakuje, da bo dogodek v obeh dneh spremljalo od 150 do 200 ljudi.

Ne spreglejte: