Ljubljana, četrtek, 26. april 2018, 08:03

Velika noč v Hamiltonu

Duhovna priprava na velikonočno praznovanje je bila tudi v slovenski župniji Svetega Gregorija Velikega v Hamiltonu. Tam je veliki petek bolj prazničen dan kot velikonočni ponedeljek, nam je v velikonočni oddaji Slovencem po svetu in domovini povedal župnik Drago Gačnik.


Velika noč v Buenos Airesu

V slovenski skupnosti v Argentini so se v postnem času zavzeto pripravljalil na veliko noč. Ta največji krščanski praznik so tudi praznovali v veselem in radosnem vzdušju na pragu jeseni na južni polobli.


Velika noč v Clevelandu

Na veliko nedeljo ali veliko noč Kristjani po vsem svetu praznujemo in se veselimo Kristusovega vstajenja od mrtvih, saj nam je s tem odprl nebeška vrata. S svojim trpljenjem in končno smrtjo na križu za nas nam je pokazal njegovo neizmerno ljubezen, saj je daroval samega sebe.


Velika noč v Sydneyju

Ohranjamo to, kar je naše in skrbimo za vero, upanje in ljubezen. Jezusovo vstajenje je božje delo, Gospod nas je vključil v odrešenjski načrt, zato naj bo vsaka nedelja mala velika noč.


Velika noč v Franciji

Kristusovo vstajanje je vir naše vere, našega upanja, zato se naši rojaki s slovenskimi duhovniki v postnem času pripravljajo na veliko noč. Vsak si v postnem času izbere svoj način odpovedi in dobrih del, v duhovno pripravo sodi tudi osebna spoved. Veliko noč zaznamuje tudi mogočno petje slovenskih velikonočnih pesmi.


Minority SafePack uspela

Evropska državljanska pobuda Minority SafePack - Milijon podpisov za zaščito manjšin je uspela zbrati milijon podpisov. Razveseljivo je tudi, da se je Slovenija pridružila državam, ki so dosegle kvorum, t.j. določeno vsoto podpisov.


Literarni natečaj Nedelje 2018

Nedelja, slovenski cerkveni tednik z avstrijske Koroške, točneje iz krške škofije, ki letos obeležuje 92. obletnico izhajanja, objavlja natečaj za izvirno črtico.


USZS bo nagradil najboljša raziskovalna dela

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu USZS zaključuje XVI. nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in v izseljenstvu. Podelitev priznanj za nagrajene naloge bo 18. aprila v Ljubljani.


Dogajanje v Clevelandu

Koledar nam že kaže, da je pomlad, a je menda nekdo pozabil to povedati naravi, saj nas še vedno hladi in nam tu in tam še vedno naletavajo snežinke.


Poklon Francetu Ciganu

Krščanska kulturna zveza je osrednje spomladansko zborovsko srečanje Koroška poje posvetila duhovniku, zborovodji in zbiralcu ljudskih pesmi Francetu Ciganu (1908-1971). Na odru Doma glasbe v Celovcu so nastopili zbori in glasbene zasedbe z avstrijske Koroške, gost iz Slovenije je bil Dekliški zbor svetega Stanislava iz Ljubljane, iz zamejstva pa MePZ F. B. Sedej iz Števerjana.


Novejše novice | Starejše novice