Ljubljana, ponedeljek, 22. januar 2018, 07:31

Božič v Clevelandu

V adventnem času smo se pripravili verniki na rojstni dan Našega Odrešenika, ki je bil poslan od Očeta Vsemogočnega, rojen po Mariji Devici, da nam odpre vrata nebeška. Rodil se je v revščini, da nam je s tem pokazal pot do ponižnosti, čeprav je bil napovedan kot kralj, odrešenik sveta.


Božič v Sydneyju

V silvestrski oddaji Slovencem po svetu in domovini smo bili povezani tudi s frančiškanom patrom Darkom Žnidaršičem, ki deluje med rojaki v avstralskem Sydneyju. Tam imajo poleg slovesnega praznovanja božiča tudi Štefanovanje, kjer se spomnijo obletnice plebiscita za samostojno Slovenijo.


Božič je praznik človeka, družine in solidarnosti

December je mesec, ki je poln različnih dogodkov in srečanj po družinah, šolah in skupnostih, a dr. Zvone Štrubelj, slovenski duhovnik v Belgiji, Luksemburgu in na Nizozemskem, je rojakom skušal skozi štiri adventne tedne vnašati duhovni ritem tega časa.


Najlepše jaslice so čisto srce

Rojaki na Švedskem so praznovanje božiča povezali s praznikom samostojnosti in enotnosti, sicer pa jih je slovenski duhovnik Zvone Podvinski ves adventni čas spodbujal k čuječnosti in budnosti, da bi se vredno in dostojno pripravili na praznik.


Razstava jaslic v Nabrežini

V župnišču v Nabrežini pri Trstu/Aurisina je od včeraj do praznika Jezusovega krsta na ogled tradicionalna razstava jaslic.


Pastirčku jubilejna Nagrada Dušana Černeta

V Pevmi pri Gorici bo nocoj podelitev 30. Nagrade Dušana Černeta. Prejela jo bo otroška revija Pastirček, ki je lani praznovala 70-letnico izhajanja.


Zimski višarski dnevi mladih

Tudi letos pri Rafaelovi družbi pripravljajo Višarske dneve mladih. Potekali bodo od 28. do 30. decembra 2017. Namenjeni so mladim od 18. do 35. leta starosti. Udeleženci bodo dneve preživeli v naravi gorskega sveta, ob večerih lahko prisluhnili zanimivim gostom.


Advent v Clevelandu

Zima je končno le prišla tudi v naše kraje. Sneg je naletel, ni pa povzročal težav z prometom. Državni oddelek, ki oskrbuje promet in ceste, je sistematično plužil in ceste so bile prevozne. Ni nas pa obletel tako močan veter in padavine, kot so razgrajale po Sloveniji. Ubogi ljudje, ki so bili tako močno prizadeti.


Tischlerjeva nagrada 2018 Lenčki Kupper

Krščanska kulturna zveza KKZ in Narodni svet koroških Slovencev NSKS sta sporočila, da bo 39. Tischlerjevo nagrado, ki jo bosta organizaciji podelili 22. januarja 2018, prejela avtorica neštetih otroških pesmi, lutkovnih iger, pravljic in pripovedk Lenčka Kupper


K Očetu odšel p. Robert Podgoršek

V noči na god sv. Miklavža je v celjski bolnišnici v večnost odšel kapucin p. Robert Podgoršek, ki je bil med letoma 1988 in 2003 izseljenski duhovnik v Švici. Ko se je naša država leta 1991 osamosvojila, je p. Robert pomembno prispeval k njeni prepoznavnosti v Švici.


Novejše novice | Starejše novice