Ljubljana, torek, 22. januar 2019, 01:15

Clevelandske novice

0:00
0:00
Slovenski narodni dom, Cleveland
Foto © Google Street View

Kakor je Miklavž obdaroval otroke med svojim prihodom v dvorani svetega Vida preteklo nedeljo, se je oglasil tudi sinoči v dvorani župnije Marije Vnebovzete in obdaril tamkašnjo mladino. Tako kot pri svetem Vidu so ga tudi tu otroci pričakali s krajšo igrico pod vodstvom učiteljskega zbora.

V petek je bil veliki Marijin praznik, praznik Brezmadežnega spočetja. Za katoličane je to zapovedan praznik, ki obvezuje obisk svete maše. V naših župnijah so se brale posebne svete maše. Marija z naslovom Brezmadeža spočeta je tudi zavetnica Amerike.

Ameriški katoličani že nekaj let zbirajo darove za upokojene redovnike in redovnice, od katerih je več kot polovica starih nad 70 let. V svojem času so ogromno prispevali k napredku katoličanov, kot v naših župnijah in drugod. Pri svetem Vidu so redovnice vodile farno šolo skoraj 100 let. Letošnja posebna nabirka, ki je prav ta vikend, je zelo primerna in potrebna za tiste redovnike in redovnice, ki so vse svoje življenje posvetili delu za katoliške vernike. Ne smemo jih pozabiti v njihovi starosti in onemoglosti.

Društvo Najsvetejšega Imena župnije Svetega Vida ima danes med 9. mašo skupni obisk maše in obhajila. Po maši imajo redni sestanek v Slovenski sobi svetoviške vasice.

Oltarno društvo ima tudi skupen obisk maše in obhajila med pol enajsto sveto mašo. Sestanka to pot ni, imajo pa božičnico v avditoriju.

V oznanilu župnije Marije Vnebovzete pa beremo župnikovo poročilo o uspehu Jesenskega festivala, ki se je vršil v dvorani v nedeljo, 19. novembra. Že pri Polka maši ob opoldne je bil izredno lep obisk. V dvorani, kjer se je vse nadaljevalo, je bilo veliko ljudi, ki so šli domov veseli po dobri hrani in sreči, ker so zadeli enega ali več od 100 puranov in 30 šunk, katere so žrebali celo popoldne. Župnik se zahvaljuje vsem prostovoljcem, ki so na kakršenkoli način doprinesli k uspehu tega jesenskega veselega dne. Župnik končuje z besedami: “Hvala in Bog vas blagoslovi za vašo veliko podporo.”


Ne spreglejte: