Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Škof Jamnik na Brezjah: Bodimo polni svetlobe in toplote

| 09.12.2017, 15:25

Na včerajšnji Marijin praznik je bilo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah slovesno skozi ves dan. Veliko število romarjev iz vseh koncev Slovenije in sosednjih dežel, Avstrije, Hrvaške, Italije, se je udeležilo svetih maš, poročajo na spletni strani bazilike. Slovesno večerno sveto mašo, ob sklepu praznika je daroval ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.

»Vesel sem, da lahko na tem svetem kraju obhajam praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, obenem pa praznujemo tudi obletnico posvetitve oltarja v kapelici Marije Pomagaj,« je pridigo začel škof Jamnik. »Današnji praznik nam govori o tem, da je Marija, ker je bila izbrana za Božjo Mater bila spočeta brez greha, brez madeža. To pomeni, da je bila Marija polna milosti, polna svetlobe, polna lepega. Bog jo je izbral za nebeško Mater, zato je Marijino brezmadežno spočetje za nas veliko upanje.”

»Bog navdihuje človeka, čim bolj bomo imeli radi Boga, čim bolj bomo polni Boga, tem bližje bomo ljudem, ne glede na to, kakšnega prepričanja so. Tako bomo prinašali luč tja, kjer je največ teme. Želim vam blagoslovljen čas, bodimo polni svetlobe in toplote. Uredimo medsebojne odnose, če to storimo, potem bomo neskončno srečni, obdarovali bomo druge in sebe,” je pridigo sklenil škof Jamnik.

Po zaključku svete maše sta škof Jamnik in p. Viktor Papež pokadila oltar pri Mariji Pomagaj, saj na praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije na Brezjah praznujejo obletnico posvetitve oltarja pri Mariji Pomagaj, ki ga je leta 1954 posvetil ljubljanski škof Anton Vovk.

Vir: www.marija.si

Oltar pri Mariji Pomagaj
Oltar pri Mariji Pomagaj © www.marija.si

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...