Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Vodstvo Sove s sindikatom išče rešitev za njihove stavkovne zahteve

| 06.12.2017, 16:34 Andrej Šinko

Zaposleni na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji stavkajo. V vladnem uradu za komuniciranje so pojasnili, da se je sindikat agencije s stavko odločil uveljavljati zahteve, povezane s statusom in vrednotenjem delovnih mest, izvajanjem socialnega dialoga in povečanjem števila zaposlenih. Z vodstvom pa da zdaj iščejo ustrezno rešitev.

Podrobnosti o zahtevah sindikata niso razkrili, so pa zagotovili, da si vodstvo in sindikat agencije prizadevata za tvoren dialog in čimprejšnjo ustrezno rešitev. Agencija naloge, pomembne za nacionalno varnost in druge interese države tudi med stavko izvaja nemoteno, v skladu z določili zakona o Sovi, v katerem je sicer ustavno zagotovljena pravica delavcev do stavke omejena, so pojasnili v vladnem uradu za komuniciranje.

Navedli so še, da je s stavko seznanjena tudi vlada, medtem pa niso odgovorili na vprašanja o tem, koliko zaposlenih sploh stavka in od kdaj. Spletni portal Reporter poroča, da naj bi po njihovih informacijah stavka trajala že od petka, nekateri viri pa da trdijo, da naj bi trajala že teden dni.

Dogajanje je za Radio Ognjišče komentiral obramboslovec Klemen Grošelj, ki je dejal: »To je dogodek, ki je za takšno službo neobičajen in nepričakovan. Za tovrstne službe je značilno, da ne stavkajo.« Ob tem je dodal, da je to skrb vzbujajoče z vidika tega, ali SOVA dejansko opravlja svoje z zakonom predvidene naloge, kot eden ključnih stebrov nacionalno varnostnega sistema.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...