Ljubljana, ponedeljek, 28. maj 2018, 12:03

Papež letos telovske procesije ne bo vodil v Rimu

Papež letos slovesnosti na zapovedani praznik Sv. Rešnjega telesa in krvi ne bo vodil v Rimu, kot je bila tradicija zadnjih 40 let, ampak v obmorski Ostiji, ki šteje 300 tisoč prebivalcev.


Papež: Svetu, žejnemu ljubezni, z veseljem pričujmo Boga Ljubezen!

Obhajamo nedeljo Svete Trojice. Omenjeni praznik nas po papeževih besedah spodbuja, da z občudovanjem zremo Boga Ljubezen, ki je daroval svoje življenje, da bi to ljubezen razširil v svetu. K temu pa vabi tudi nas.


Papež mladim: Ne pustite, da vas zgodovina pusti pred vrati!

Papež Frančišek je poslal video sporočilo mladim Argentincem, ki so zbrani na nacionalnem srečanju. Povabil jih je, naj ne ostanejo na obrobju družbe, ampak postanejo dejavni nosilci evangelija.


Redovnica, ki je odpustila svojemu morilcu

V Piacenzi je bila danes za blaženo razglašena mučenka in misijonarka s. Leonelle Sgorbati. Potem ko je bila misijonarka v Keniji, so jo poslali v Somalijo, ki je skoraj 100 odstotno muslimanska, da bi tam odprla šolo za bolničarje. Sestra Leonella je vedno želela, da bi se ji zgodile besede v cerkvi večkrat slišane pesmi: »Gospod, s preprostim in veselim srcem sem ti vse dala.«


Papeža sprejeli navdušeni šolarji

Papež Frančišek je včeraj nenapovedano obiskal Vzgojni zavod Elisa Scala v Rimu. Gre za državno šolo, v kateri je papeža sprejelo več sto dečkov in deklic, ki so bili v zavodu zaradi popoldanskih dejavnosti. Gre za zavod, ki povsem na obrobju Rima nudi zatočišče številnim otrokom. Papež je večkrat poudaril, da mora biti šola kraj srečanja, rasti in vzgoje.


Papež: Zakonska zveza je tiha vsakodnevna pridiga

Mesec maj in junij sta že tradicionalno meseca porok. Papež Frančišek je med današnjo sveto mašo v kapeli doma Sv. Marte nagovoril pare, ki so obhajali zlato ali pa srebrno poroko. Nagovor je posvetil lepoti zakonske zveze in poudaril, da se življenje vere ne more omejiti na izraza: sme se, ali pa se ne sme, saj je zakon veliko več.


Škof Jamnik na večeru slovenskih krščanskih izročil: Marija Pomagaj nas uči iskrenosti

V Katoliški Cerkvi danes obhajamo praznik Marije Pomočnice kristjanov oz. Marije Pomagaj. Na Brezjah je slovesno mašo ob 10h daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Zvečer bodo s prireditvijo, ki so jo naslovili "Marija Prečista, vseh milosti vir", obeležili 155-letnico prvega čudeža pri Mariji Pomagaj.


Papež: Brez Svetega Duha ne moremo storiti nič!

Papež Frančišek je med splošno avdienco nadaljeval kateheze o zakramentih. Tokrat se je osredotočil na zakrament svete birme in zatrdil, da nam le Sveti Duh lahko pomaga, da postanemo sol in luč, ki razsvetljuje svet.


Papež se bo z novimi žrtvami zlorab srečal prihodnji konec tedna

Iz Vatikana so sporočili, da bo papež Frančišek od 1. do 3. junija sprejel novo skupino žrtev zlorab s strani duhovnika Karadime v Čilu. Kot prvič, bo tudi tokrat prisluhnil njihovim pričevanjem. Gre za pet duhovnikov, ki so bili žrtve zlorabe oblasti, vesti in spolnih zlorab. Z njimi bosta tudi dva duhovnika in dva laika, ki sta žrtve spremljala pravno in duhovno.


Italija: ’Mobilnost’ duhovnikov med škofijami

Papež je sinoči odprl zasedanje italijanske škofovske konference. V nagovoru škofom je izrazil zaskrbljenost zaradi treh stvari. Na prvem mestu je upad duhovnih poklicev.


Novejše novice | Starejše novice