Ljubljana, nedelja, 18. marec 2018, 05:12

Naš gost: Duhovnik med prostitutkami

Pater Jean-Philippe Chauveau ima močno oznako, ki opisuje njegovo današnje poslanstvo: duhovnik med prostitutkami. Prav tako močno, kot je njegova zgodba. Nasilno otroštvo, ki ga v obratnem sorazmerju zaznamuje vzgojna vloga staršev in prisotnost alkohola. Vsej kaotični zmedi, spolni zlorabi, skrajnim razmeram v katoliškem internatu navkljub se njegova življenjska zgodba neverjetno zasuka. Pot, ki je premočrtno vodila v prestopništvo, zlorabe, kriminal,... ga pripelje do odločitve za duhovništvo. Danes je pater Jean-Philippe eden izmed tistih oznanjevalcev vere, ki so svoje življenje posvetili ljudem z obrobja družbe.


S. Nikolina: Trud in vztrajnost sta poplačana

Kaj storiti, če se maščoba pri cvrtju peni? To je bilo eno od vprašanj današnje Svetovalnice. Naša gostja je povedala, da se to dogaja tudi njej, a je ne ustavi pri delu. Tako je svetovala tudi poslušalki.


Svetovalnica: Saditev drobnega krompirja je nenavadna slovenska navada

Zima se umika, pred nami je pomlad in eden najbolj aktualnih razmislekov v teh dneh je, kako se prav odločiti o nabavi semena za letošnje sajenje krompirja, pa naj gre za vrtičkarsko rabo ali pa za pridelavo večjih količin. Naš gost v Svetovalnici je bil odličen poznavalec tega področja, mag. Jože Mohar, ki prihaja iz semenarske hiše Agrosaat.


VIDEO in FOTO: Lurd navdušil 140 potnikov Radia Ognjišče in Kompasa

Francosko romarsko svetišče Lurd letos obeležuje 160-letnico Marijinih prikazovanj. Ob tej obletnici so tja s pomočjo turistične agencije Kompas že tradicionalno poromali tudi poslušalci in prijatelji Radia Ognjišče. 10. in 11. marca jih je duhovno nagovarjal in vodil nadškof Alojz Uran. Pri sveti maši ob lurški votlini je spregovoril o usmiljenju in odrešenju, vse pa povabil k zvestobi.


Srečanja v Rahelinem vinogradu

V tokratni oddaji Srečanja smo govorili o Rahelinem vinogradu. Gre za skupinski duhovni vikend, kjer posameznik stopi na pot ozdravljenja od rane splava. Zasnovala ga je ameriška psihologinja Theresa Karminski Burke. Leta 2015 so v 47 ameriških zveznih državah in v 25 drugih deželah pripravili že 700 duhovnih vikendov letno. Lani je prvič potekal v Sloveniji.


P. Karel Gržan: V pomladi naj vzcvetijo tudi naši odnosi

Po obilnem snegu, ki je zaprl življenje, je v zraku že čutiti moč pomladi. A vzcveteti morajo tudi naši medsebojni odnosi, je v oddaji Za življenje, spodbudil p. Karel Gržan.


Svetovalnica: Po nasvet o negi las raje k frizerju kot na internet

Lepi in urejeni lasje so želja mnogih, a pod do tja ni tako enostavna. Nekaj nasvetov o negi las je v Svetovalnici podelil mlad in zagnan frizer Marko Hriberšek.


Maver: Rezultat je tak, kot da volitev sploh ne bi bilo

Pred Italijo je obdobje negotovosti. Kot je znano, je na parlamentarnih volitvah pri zahodnih sosedih Slovenije slavilo desnosredinsko zavezništvo in znotraj njega stranka Liga, ki jo vodi Matteo Salvini. Da ga bo podprl v prizadevanjih za prevzem premierskega stolčka, je že napovedal Silvio Berlusconi, ki je na čelu stranke Naprej Italija. Ta je znotraj desnosredinskega zavezništva zasedla drugo mesto. Na državni ravni je med posameznimi strankami najmočnejše Gibanje Pet zvezd. Za oblikovanje vlade bodo oboji morali iskati partnerja. Nekateri ob tem omenjajo Demokratsko stranko, ki je utrpela boleč poraz. Njen predsednik Matteo Renzi se je odločil odstopiti, a ne takoj. Ker je ob tem napovedal odhod v opozicijo, se je znašel pod plazom kritik, da je svojo stranko vzel za talko. Prihodnji dnevi in tedni lahko prinesejo marsikaj.


Če ne postanete kakor otroci, ...

Enkrat je bil en škrat, Nikoli slabe volje, Hrepenenje ... so najbolj znani naslovi pesmi Lenčke Kupper. V letošnjem aprilu bo praznovala 80-letnico, januarja je prejela 39. Tischlerjevo nagrado, zato smo jo povabili k pogovoru za oddajo Naš gost.


Svetovalnica: S kreditom naj se vam ne mudi

V tokratni Svetovalnici smo se posvetili kočljivi temi – posojilu oz. kreditu. Z nami je bila Alina Meško z Zveze potrošnikov Slovenije.


Novejše novice | Starejše novice