Ljubljana, ponedeljek, 15. oktober 2018, 19:13

Praznujmo skupaj!

Zavod sv. Stanislava
Foto © zavod sv.stanislava

"Spoznajte Ukrajino, njene ljudi, skrbi, rane, ki jih je pustil minuli čas, upanje, ki je vedno povezano z zaupanjem v dobrega Boga! Pridite, dajmo glas dobroti!"

Jutri, v torek 28. novembra 2017, praznujemo 23-letnico oddajanja iz našega osrednjega studija v kletnih prostorih Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Tudi letos se bomo za vse prejete darove in opravljene korake na naši medijski poti zahvalili s slovesno sv. mašo, ki jo bo v cerkvi Zavoda ob 12.00 daroval nadškof dr. Anton Stres. Vabljeni da se nam pridružite!

Po zahvalni sveti maši pa naša kolega Jure Sešek in Izidor Šček v dvorani Zavoda sv. Stanislava pripravljata multimedijsko preedstavitev, v kateri bosta predstavila letošnji obisk misijonov v Ukrajini. Jure je na svojem blogu zapisal:

Ukrajina še kar odmeva v naju. Oba upava, da so zgodbe nagovorile tudi vas. Predvsem k hvaležnosti za vse, kar imamo. Pot med misijonarje vedno znova utrjuje vezi z njimi, ki oznanjajo Ljubezen med ljudmi, ki potrebujejo njihovo pomoč. Tudi v Ukrajini smo spoznali, da misijonarji Ljubezen predvsem živijo! Njihov zgled je tisti, ki nagovarja, njihova predanost je orodje Gospoda, ki se do ubogih skloni z dejanji njemu posvečenih!

Prepričan sem, da nikogar, ki bi bil pripravljen prisluhniti njihovim zgodbam, ne morejo pustiti hladnega. Vesel sem, da nama je, vsaj del tistega, kar je med obiskom Marijinih sester v Kijevu in na poti po misijonih lazaristov in sester usmiljenk polnilo najino srce, uspelo ujeti v fotografsko in filmsko pripoved. Z besedo pričevanja jo bova z Izidorjem Ščekom rada delila z vami!

Ukrajina, vojna, revščina
Ukrajina, vojna, revščina


Letošnjemu praznovanju obletnice ustanovitve Radia Ognjišče bomo torej dodali misijonsko noto. Iskreno vabljeni, da spoznate v kakšnih razmerah v Ukrajini delujejo slovenske Marijine sestre čudodelne svetinje. Neverjetno za naš čas!


Ne spreglejte: