Ljubljana, sobota, 23. februar 2019, 20:05

Vabljeni na romanje v južno Italijo

Assisi v maju, foto © ARO
San Giovanni Rotondo
Foto © ARO

"Pohitite z rezervacijo na Aritoursu: 02 252 16 19!"

Radio Ognjišče in agencija Aritours vas vabita na štiridnevno romanje v Italijo v Assisi in San Giovanni Rotondo, obiskali pa boste tudi Monte Sant'Angelo in Ortono, pod duhovnim vodstvom msgr. Francija Trstenjaka, glavnega urednika Radia Ognjišče. Pohitite, prostih je le še nekaj mest!

1. dan: četrtek, 24. maj Slovenija – Assisi

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo in s krajšimi postanki mimo Benetk, po slikoviti Toskani in Umbriji v ASSISI, mesto sv. Frančiška in sv. Klare. Z ogledi pričnemo z obiskom najimenitnejše in najlepše stavbe, bazilike sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja svetnikov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki, kamor jih je položil brat Elija. V njegovi bližini so relikvije njegovih štirih zvestih učencev, enemu izmed njih, sv. Rufinu je posvečena tudi stolnica. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah, kjer si ogledamo glavni trg, lepe palače, ostanke Minervinega templja, baziliko sv. Klare, stolnico, ... v prostem času pa si privoščimo še pravi italijanski kapučino. Večerja in nočitev v hotelu.

Assisi
Assisi

2. dan: petek, 25. maj Assisi – Monte Sant'Angelo – San Giovanni Rotondo

Po zajtrku se ustavimo na ravnini pod mestom. V lepi, mogočni cerkvi Angelske Matere božje se nahaja kapelica Porcijunkula, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Po maši nadaljevanje vožnje ob obali Jadranskega morja v pokrajino Apuljo, do Garganskega polotoka. Po slikoviti cesti se vzpnemo do mesteca MONTE SANT'ANGELO, kjer je prvo svetišče stalo že v davnem 5. stol., ko se je nadangel Mihael prikazal krajevnemu škofu. Ogledamo si znamenito romarsko cerkev sv. Mihaela, nato pa se odpravimo v bližnji SAN GIOVANNI ROTONDO. Večerja in nočitev v hotelu.

Monte SantAngelo
Monte SantAngelo

3. dan: sobota, 26. maj San Giovanni Rotondo

Zajtrk. Naš dan namenimo obisku enega najpriljubljenejših romarskih središč v Italiji. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je živel in deloval vse do svoje smrti Francesco Forgione, ki si je redovno ime pater Pij izbral pri 23. letih, ko je bil posvečen v duhovnika. Skoraj vse življenje je nosil stigme - znamenja Kristusovih ran in je bil izredno priljubljen spovednik. Leta 1999 ga je papež sv. Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini Cerkve razglasil za blaženega in nato leta 2002 za svetnika. Tekom dneva obiščemo svetnikov grob v kripti nove moderne cerkve, katere hodnik in grob je z veličastnimi mozaiki obogatil naš rojak jezuit p. Marko Ivan Rupnik ter si ogledamo staro samostansko cerkev in muzej s spominsko sobo. Maša. Kosilo v hotelu. Popoldne opravimo križev pot, ki se nahaja nad svetiščem, preostanek časa do večerje pa izkoristimo za osebne pobožnosti, nakup spominkov in samostojne oglede. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: nedelja, 27. maj San Giovanni Rotondo – Ortona – Slovenija

Po zajtrku se odpravimo proti severu do mesta ORTONA, ki je cilj priljubljene romarske poti sv. Tomaža apostola (Cammino di San Tommaso), katere začetek je sicer v Rimu. Nejeverni Tomaž, eden 12 apostolov, je v Indiji umrl kot mučenec v kraju Mylapore leta 72, kjer je bil prvotno pokopan. Njegove posmrtne ostanke so kasneje preko turške Edesse in grškega otoka Chios prenesli v katedralo mesta Ortona, na obali Jadranskega morja. In v baziliki sv. Tomaža, kjer hranijo svetnikove relikvije, imamo zaključno romarsko mašo. Še kratek sprehod po zanimivem starem mestnem jedru ter prosto za okrepčilo in že smo na poti domov. Mimo Ancone, Bologne in Benetk se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.

San Giovanni Rotondo
San Giovanni Rotondo

CENA: 329 EUR (45 oseb), 379 EUR (35 oseb)

Cena je izračunana septembra 2017.

V ceno je vključeno:

  • avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine,
  • 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC),
  • vsi zunanji ogledi po programu, romarski prispevek v Assisiju, avdio guide sistem (slušalke),
  • duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja,
  • nezgodno zavarovanje in DDV.

Možno doplačilo:

  • enoposteljna soba 60 EUR.
  • Odstopnino v znesku 15 EUR vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Ob predložitvi uradnega pisnega potrdila vam vrnemo vsa vplačila, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanjo, mora biti vplačana skupaj z akontacijo. Vsako naknadno sklepanje zavarovanja je neveljavno. Če potnik ne prične potovanja na dan, ki je določen kot začetek potovanja in tega pred začetkom ne odpove, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačil na osnovi plačane odstopnine.

Prijavnina: 13 EUR na pogodbo

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke.

Rezervacija na številki: 02 252 16 19

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

Ne spreglejte: