Ljubljana, sreda, 19. december 2018, 13:02

Ognjišče z novo knjigarno v Kopru na Trgu Brolo 10

Knjigarna, foto © Alen Salihović
Knjigarna
Foto © ARO

V Kopru so odprli in blagoslovili nove prostore knjigarne Ognjišče, ki bo bolj dostopna za vse, ki so se doslej ustavljali v njej, pa tudi za mimoidoče v središču stolnega mesta. Odprtja so se poleg domačinov, ustanovitelja Ognjišča msgr. Franca Boleta, škofa Jurij Bizjaka, direktorja in urednika Ognjišča Mihe Turka in Boža Rusije udeležili tudi škof Andrej Glavan in glavni urednik Radia Ognjišče Franci Trstenjak.

Direktor Ognjišča Turk je izrazil zadovoljstvo nad pridobitvijo ter spomnil, da je bila dosedanja knjigarna nekoliko manjša, njen dostop pa je bil težji. Opisal je tudi zgodovino založbe in izrazil veselje, da je prišlo do blagoslova novih prostorov prav v Kopru, saj je Ognjišče s Koprom povezano od vsega začetka.

In sedaj je nova knjigarna obrnjena na Trg Brolo. Škof Jurij Bizjak, ki je blagoslovil prostore je izrazil veselje nad pridobitvijo. Posebej navdušen je bil nad novo pridobitvijo tudi ustanovitelj Ognjišča msgr. Franc Bole. Veseli ga, da bo knjigarna sedaj bližje ljudem.

Blagoslova novih prostorov knjigarne so se udeležili številni domačini, pa tudi mnogi duhovniki novomeške škofije, ki se v teh dneh s škofom Andrejem Glavanom mudijo na duhovniškem srečanju na obali.

Ob blagoslovu novih prostorov pa so se posebej spomnili tudi 20-letnice Zgodb za dušo, katerih avtor in urednik je mag. Božo Rustja, ki je ob pogledu na minuli desetletji dejal, da so sprva bili nekateri skeptični a danes je to velika zgodba o uspehu.

Knjigarna
Knjigarna


Ne spreglejte: