Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

FOTO: Ognjišče z novo knjigarno v Kopru na Trgu Brolo 10

| 14.11.2017, 21:34

V Kopru so odprli in blagoslovili nove prostore knjigarne Ognjišče, ki bo bolj dostopna za vse, ki so se doslej ustavljali v njej, pa tudi za mimoidoče v središču stolnega mesta. Odprtja so se poleg domačinov, ustanovitelja Ognjišča msgr. Franca Boleta, škofa Jurij Bizjaka, direktorja in urednika Ognjišča Mihe Turka in Boža Rusije udeležili tudi škof Andrej Glavan in glavni urednik Radia Ognjišče Franci Trstenjak.

Direktor Ognjišča Turk je izrazil zadovoljstvo nad pridobitvijo ter spomnil, da je bila dosedanja knjigarna nekoliko manjša, njen dostop pa je bil težji. Opisal je tudi zgodovino založbe in izrazil veselje, da je prišlo do blagoslova novih prostorov prav v Kopru, saj je Ognjišče s Koprom povezano od vsega začetka.

In sedaj je nova knjigarna obrnjena na Trg Brolo. Škof Jurij Bizjak, ki je blagoslovil prostore je izrazil veselje nad pridobitvijo. Posebej navdušen je bil nad novo pridobitvijo tudi ustanovitelj Ognjišča msgr. Franc Bole. Veseli ga, da bo knjigarna sedaj bližje ljudem.

Blagoslova novih prostorov knjigarne so se udeležili številni domačini, pa tudi mnogi duhovniki novomeške škofije, ki se v teh dneh s škofom Andrejem Glavanom mudijo na duhovniškem srečanju na obali.

Ob blagoslovu novih prostorov pa so se posebej spomnili tudi 20-letnice Zgodb za dušo, katerih avtor in urednik je mag. Božo Rustja, ki je ob pogledu na minuli desetletji dejal, da so sprva bili nekateri skeptični a danes je to velika zgodba o uspehu.

Knjigarna
Knjigarna © ARO

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...