Ljubljana, ponedeljek, 15. oktober 2018, 19:54

8. izdaja knjige zgodbe za dušo in 20-letnica istoimenske zbirke

mag. Božo Rustja
Foto © ARO

Oktobra je izšla 8. izdaja knjige Zgodbe za dušo, ki je prva knjiga v istoimenski zbirki. Ni samo dala ima knjižni zbirki, ampak se je ljudem zelo priljubila, kar priča njena osma izdaja. Tudi po drugih knjigah iz zbirke bralci radi posegajo.

8. Izdaja knjige Zgodbe za dušo je izšla ob 20-letnici priljubljene zbirke, saj je konec leta 1997 izšla njena prva izdaja, iz katere se je pozneje rodila priljubljena zbirka.

V knjigi je trideset kratkih zgodb, ki so jim dodane točke za razmišljanje, namenjene tudi pogovoru v mladinskih (zakonskih in drugih) skupinah ali pa osebnemu branju in premisleku.

Naslovi poglavij kažejo na raznovrstnost vsebine: Za začetek - Odnos do drugega; Tebe iščem – verske vsebine; Skupaj – družbeno življenje; Pomemben je človek – vrednote osebe. Knjigo bogatijo tudi misli in molitve iz del duhovnega pisatelja H. Nouwena.

V zbirki Zgodbe za dušo je izšlo še 11 drugih knjig, ki so še na voljo in so lepo darilo ob različnih priložnostih

8. Izdaja Knjige Zgodbe za dušo priča o priljubljenosti, ki jo je knjiga doživela. Toda to ne velja samo za to knjigo. Tudi druge so doživele več izdaj. Tako je knjiga Drobne zgodbe za dušo doživela tudi osem izdaj, knjiga Zgodbe za srečo v družini pa pet izdaj. Tudi druge knjige iz zbirke so doživele več izdaj.

Leta 2013 je začela izhajati zbirka Zgodbe za dušo - nova serija, v kateri sta izšli dve knjigi. Prav tako sta dve knjigi iz te zbirke prevedeni v hrvaščino, tretjo pa ravno sedaj prevajajo. V pripravi je nova knjiga z naslovom Zgodbe, ki odkrivajo novo pot, ki bo predvidoma izšla v začetku prihodnjega leta.

Ogledate se jih lahko na tudi spletni strani: http://knjigarna.ognjisce.si/.


Ne spreglejte: