Ljubljana, četrtek, 18. januar 2018, 08:59

Svetovalnica: Hitra zamrznitev in počasno taljenje za kvalitetno meso

Smo v času kolin in tema Svetovalnice v teh dneh kliče kar sama po sebi. O mesu, njegovi kakovosti, kako ga shranjevati in katero meso je pravo za kakšno jed, smo govorili z Vidom Marinčkom in Igorjem Baškovcem iz Mesnice Marinček.


Jan in Barbara Zobec: Demokracija na papirju je, v praksi redkokdaj

V tokratni oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, ki jo je pripravil in vodil Alen Salihović, smo gostili vrhovna sodnika Barbaro in Jana Zobca. Pogovarjali smo se o nujnem delu, predstavila sta tudi svoj pogled na stanje v slovenskem pravosodju.


Previdno in preudarno pri sanaciji vetroloma

Decembrski vetrolom je v slovenskih gozdovih povzročil pravo razdejanje, odpravljanje posledic pa je zelo nevarno opravilo, ki se ga moramo lotevati preudarno. Prav o tem smo se v Svetovalnici pogovarjali z Jurijem Begušem, vodjo oddelka za gozdno tehniko in razvoj podeželja na Zavodu za gozdove Slovenije.


Pogovor o: Katoliški mediji kot vez edinosti

V mesecu verskega tiska oziroma katoliških medijev smo v oddajo »Pogovor o« povabili urednike, ki na novo stopajo ali so stopili v te vode. To so Mateja Rihter s koroške Nedelje, Boštjan Debevec z Družine in Tadej Sadar z Radia Ognjišče. Spregovorili so o medijih, ki jih vodijo kot odgovorni uredniki, o njihovem temeljnem poslanstvu, mestu v Cerkvi in družbi, o njihovi prisotnosti na spletu in družbenih omrežnjih ... Verodostojnost in kakovost sta za vse tri na prvem mestu; tu so še resnicoljubnost, iskrenost, zvestoba Kristusu, širina, odprtost za tiste, ki v drugih medijih nimajo mesta ...


Izgubljamo potrpežljivost, vsi hočemo tukaj in zdaj

Ob novem enoletnem obdobju, ko sadimo svoje upe, se vprašajmo, v kaj ali kam usmerjamo svoje želje? V nakup nove tehnologije, avtomobila ali pa v domači servis odnosov, kako izboljšati odnose med družinskimi člani. Pri slednjem zadnja leta najbolj škriplje. Z razmišljanjem o tem smo začeli prvo letošnjo oddajo z Markom Juhantom, specialnim pedagogom.


Kako za drugo leto ohraniti božično zvezdo?

Ste tudi vi med tistimi, ki so imeli srečo in ste pred ali med božičnimi prazniki dobili božično zvezdo, ki je bila lepa, košata in vas je vse do zdaj razveseljevala? In se je tudi vam rodila želja, da bi rožo obdržali in bi vas prihodnje leto spet razveseljevala?


Svetovalnica: Na varuha človekovih pravic se obrnite pravočasno

Pravica odložena je pravica odrečena, pravi pregovor. V tokratni Svetovalnici nas je zanimalo, s kakšnimi primeri se ukvarjajo v uradu človekovih pravic. Vprašanj poslušalcev in poslušalk je bilo ogromno, na njih je odgovarjala varuhinja Vlasta Nussdorfer.


Spomin na France Gall

V oddaji z zimzeleno glasbo smo se spomnili francoske pevke France Gall, ki je v nedeljo umrla, peli in igrali so nam še: Domenico Modugno, Caterina Valente, Rocco Granata, Heintje, Majda Sepe in Novi fosili.


Cankar v stripu

Cankar v stripu je projekt, ki je združil več avtorjev. Ideja o Cankarjevih delih, izdanih v subverzivni (prevratni) formi, kot je strip in v njem združiti vrhunske avtorje, kot so Boštjan Gorenc - Pižama, Žiga X Gombač, Andrej Rozman Roza in ilustratorje, kot so Tanja Komadina, Damijan Stepančič in Igor Šinkovec, je nastala z ambicijo poskusa vnovične vzpostavitve odnosa do Cankarja in njegove dediščine, ne v simbolnem, ampak v dejanskem smislu, da se vrnemo k branju njegovih del.


Video: Žan Serčič: Nočem delati glasbenih kompromisov!

Mladost, oplemenitena s talentom, prekaljena s trdim delom in prelita z glasbeno strastjo … dodajmo še pogumno srce in potem se nekako mora zgoditi, kar se je zgodilo – začetek zelo uspešne glasbene poti.


Novejše novice | Starejše novice