Ljubljana, sreda, 18. julij 2018, 06:56

Urednik HKR Kovačić za Radio Ognjišče: Vsako srce bije nocoj za hrvaško reprezentanco

Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji bo drevi odigrana še druga polfinalna tekma, na kateri bosta reprezentanci Anglije in Hrvaške odločale o tekmici Francije v nedeljskem finalu. Tekma v Moskvi se bo začela ob 20. uri.


Ali hoče neapeljska mafija uničiti Medžugorje?

Papežev predstavnik v Medžugorju poljski škof Henryk Hoser je izjavil, da v tem mestu Marijinih prikazovanj v iskanju dobička deluje neapeljska mafija. Po njegovih besedah gre za demonsko delovanje, ki hoče narediti vse, da bi uničil ta sveti kraj spreobrnjenj.


Papež januarja z mladimi v Panamo

Papež Frančišek bo januarja prihodnje leto potoval v Panamo, kjer se bo udeležil svetovnega dneva mladih, so potrdili iz Vatikana. To bo že tretji svetovni dan mladih za papeža Frančiška; udeležil se je namreč srečanja v Braziliji leta 2013 in na Poljskem leta 2016.


Duhovnik v bran migrantom v Italiji

Italijanski duhovnik Gianfranco Formenton je nad vhodna vrata župnijske cerkve v San Martinu di Trignanu pritrdil obvestilo, ki rasistom prepoveduje vstop v cerkev. Notranji minister Matteo Salvini ni ostal brez besed.


Rešeni vsi ujeti v jami na Tajskem

Trud mednarodne skupine reševalcev na Tajskem je poplačan: uspelo jim je rešiti vseh dvanajst dečkov in njihovega trenerja, ki so bili 17 dni ujeti v jami na severu države. Reševalna ekipa je v zadnji objavi zapisala: Ne vemo, ali je to čudež, znanost ali kaj. Iz jame morajo priti še štirje reševalci, vključno z avstralskim zdravnikom, ki so pomagali ujetim v votlini.


Grošelj pred vrhom Nata: Obrambni izdatki odražajo ravnovesje sil v Evropi

Jutri se začne dvodnevni vrh Nata. Glede na dejanja ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je članice zavezništva že večkrat okrcal zaradi preskromnih obrambnih proračunov, je pričakovati, da bo na zasedanju v ospredju vprašanje obrambnih izdatkov. Zaveznice pa naj bi – kljub trgovinskim trenjem med ZDA in Evropo - potrdile trdnost čezatlantske vezi. Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je ameriškega predsednika Trumpa danes pozval, naj ceni Evropo, saj nima boljše zaveznice.


Benedikt XVI. objavil članek o dialogu z Judi

Papež Benedikt XVI. je želel Cerkvi služiti z življenjem v molitvi in molčati, kljub temu pa je upokojeni papež znova vzel pisalo v roke in za zadnjo številko revije Communio napisal besedilo o krščansko-judovskem dialogu.


Bitka s časom pri reševanju otrok iz jame na Tajskem

Reševalci so iz jame na severu Tajske uspešno rešili prve štiri dečke, ki so bili v jami skupaj še z osmimi člani nogometne ekipe in trenerjem ujeti več kot dva tedna. Preostalih sedem ujetih v jami bodo rešili predvidoma jutri. Rešene fante so prepeljali v bližnjo bolnišnico. Kot so pojasnili prisotni reševalci, poteka reševanje hitreje, saj se je gladina vode še spustila in je več dvoran prehodnih.


Papež Frančišek po bratskem pogovoru: Prisluhni človeštvo, prosim te, kriku otrok!

S pogovorom za zaprtimi vrati in nato nagovorom papeža Frančiška, se je pred baziliko sv. Nikolaja v Bariju sklenilo srečanje papeža s patriarhi in drugimi delegati Cerkva in skupnosti z Bližnjega vzhoda. S pomočjo Radia Vatikan vam posredujemo nekaj delov nagovora.


Tudi v Srbiji si želijo katoliških šol

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je prejšnji teden obiskal Srbijo in Črno Goro. Poleg blagoslova novega sedeža mednarodne škofovske konference sv. Cirila in Metoda v Novem Sadu, je beseda tekla tudi o odnosih med državo Srbijo in Vatikanom. Beograjski nadškof Stanislav Hočevar pa je v sredo sprejel ministra Milana Krkobabića, ki je zadolžen za regionalni razvoj in javna podjetja.


Novejše novice | Starejše novice