Ljubljana, torek, 16. oktober 2018, 18:59

Sožalni telegram papeža Frančiška ob terorističnem napadu v Egiptu

Papež Frančišek
Foto © Radio Vatikan

Papež Frančišek je v sožalnem telegramu obsodil teroristični napad na zbrane v mošeji na severu Sinajskega polotoka, poroča Radio Vatikan. Ob tem pa je izrazil tudi svojo solidarnost z egiptovskim ljudstvom.

»Njegova svetost papež Frančišek je bil globoko užaloščen, ko je zvedel za številne žrtve terorističnega napada na mošejo Rawda na severu Sinajskega polotoka.« S temi besedami se začne sožalni telegram, ki ga je v imenu papeža Frančiška poslal državni tajnik kardinal Pietro Parolin, poroča Radio Vatikan.

V telegramu še piše: »V tem ko izraža svojo solidarnost z egiptovskim ljudstvom v trenutku narodnega žalovanja, priporoča žrtve usmiljenju Najvišjega Boga ter kliče Božji blagoslov tolažbe in miru nad njihovimi domačimi. Ko ponovno odločno obsoja to objestno in kruto dejanje do nedolžnih civilistov, ki so se zbrali k molitvi, se Njegova svetost pridružuje v prošnji vsem ljudem dobre volje, da bi se srca otrdela od sovraštva odpovedala tej poti nasilja, ki vodi še v večje trpljenje in se podala po poti miru.«

Vir: Radio Vatikan.


Ne spreglejte: