Ljubljana, torek, 16. oktober 2018, 18:54

Papež dobil športni Lamborghini in ga dal na dražbo za dobrodelne namene

Papež dobil Lamborghinija
Foto © Radio Vatikan

Avtohiša Sant'Agata Bolognese je papežu podarila športni avto, model Lamborghini Huracán. Frančišek se je na dvorišču pred domom sv. Marte podpisal na pokrov avtomobila, ki ga bodo sedaj prodali na dražbi. Izkupiček bo namenil v dobrodelne namene. Pomagal bo kristjanom na ravnini Ninive, žrtvam trgovine z ljudmi in projektom dveh italijanskih združenj, ki pomagata ženam in otrokom v Afriki.

Konkretno bo papež pomagal:

- Za obnovo ninivijske ravnine preko papeške fundacije Pomoč Cerkvi, ki trpi. S projektom želijo zagotoviti vrnitev kristjanov v to ravnino v Iraku tako, da bodo obnovili njihove domove, javno infrastrukturo ter bogoslužne prostore. Po triletnem izgnanstvu v iraškem Kurdistanu se bodo končno lahko vrnili k svojim koreninam in svojemu dostojanstvu.

- Za skupnost papeža Janeza XXIII. torej za ženske, žrtve trgovine z ljudmi ter prostitucije, ob desetletnici smrti don Oresta Benzija ter ob 50 – obletnici (2018) ustanovitve skupnosti. Projekt se imenuje 'Dom papeža Frančiška'.

- Za dve italijanski združenji, ki sta dejavni predvsem v Afriki. To sta Gicam profesorja Marca Lanzetta (specialista za ročno kirurgijo) in Prijatelji Srednje Afrike, kjer že leta delujejo s projekti namenjenim predvsem ženam in otrokom.


Ne spreglejte: