portal Družine. Razumniki, ki želijo zagovarjati papeža in njegovo »pastoralno kulturo« usmiljenja pred notranje cerkvenimi kritiki, prihajajo z vsega sveta. Med podpisniki so tudi Slovenci." />
Ljubljana, sreda, 26. september 2018, 04:51

Peticija v podporo papežu Frančišku

Papež Frančišek z odprtimi rokami
Foto © Radio Vatikan

Več kot 1.100 osebnosti z vseh koncev sveta je podpisalo pobudo z naslovom »Pro Pope Francis«, poroča spletni portal Družine. Razumniki, ki želijo zagovarjati papeža in njegovo »pastoralno kulturo« usmiljenja pred notranje cerkvenimi kritiki, prihajajo z vsega sveta. Med podpisniki so tudi Slovenci.

Poleg znanih osebnosti je na spletni strani www.pro-pope-francis.com, ki je na voljo v enajstih jezikih, odprto pismo, naslovljeno neposredno na papeža, doslej podpisalo več kot 41.000 ljudi iz številnih držav. Vsa imena bodo zapisana v sklepnem dokumentu, ki bo izročen papežu.

Pobudo je sprožil dunajski pastoralni teolog in upokojeni profesor Paul Zulehner skupaj s praškim filozofom religije Tomašem Halikom.

Med podpisniki pobude »Pro Pope Francis« so številna ugledna imena iz sveta Cerkve, politike in družbe, med njimi avtor p. Anselm Grün, filozof Charles Taylor, nekdanji madžarski predsednik Laszlo Solyom in nekdanji predsednik nemške skupščine Wolfgang Thierse.

Iz Slovenije so se podpisnikom pridružili Branko Cestnik, Barbara Kastelec, Janez Juhant, Peter Kvaternik, Avguštin Lah, Janez Potočnik, Vinko Potočnik, Jože Ramovš in s. Meta Potočnik.


Ne spreglejte: