Ljubljana, ponedeljek, 15. oktober 2018, 19:12

Knjižni sejem tudi v Železni Kapli

Železna Kapla
Foto © Seap-alps.eu

Letošnji Slovenski knjižni sejem, ki od danes do nedeljE, 26. novembra 2017, poteka v Cankarjevem domu, se za nekaj časa podaja v goste ven iz Ljubljane in bo letos gostoval na avstrijskem Koroškem.

Letos je v središču Slovenskega knjižnega sejma tudi literatura iz nemškega govornega območja, v Avstriji, Nemčiji in Švici. Na sejmu sodelujejo tudi slovenske založbe iz sosednjih držav (Goriška Mohorjeva, Mladika, ...)

Mohorjeva založba Celovec ima svojo stojnico v veliki dvorani, skupaj z občino in župnijo Železna Kapla ter tamkajšnjim Slovenskim prosvetnim društvom Zarja pa pripravlja tudi prireditve v najjužnejšem slovenskem kraju, ki letos praznuje 750. obletnico pridobitve naziva trg.

V petek, 24. novembra, bo v Šolskem centru postavljena knjižna polica. Ob 10. uri bo tam nastopil avtor Niko Kupper, ob 11. uri bo v otroškem vrtcu nastopil Štefan Lesjak, ki je pred kratkim izdal novo knjigo.

Ob 15. uri bo v domu za ostarele „Gregorhof“ ob glasbeni spremljavi nastopil avtor Stanko Wakounig, v Forumu Zarja bo ob 18.30 odprtje razstave „Martin Krpan“. O razstavi bo spregovoril Zdravko Kafol iz zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev v Sloveniji, za glasbeno spremljavo bo poskrbel Thomas Nečemer na harmoniki.

Osrednji dogodek bo ob 19.30 v Farnem domu. To bo Literarno-glasbeni večer z recitali pesmi Milke Hartman (ob 115-letnici rojstva in 20-letnici smrti) v izvedbi SPD Zarja. Nastopil bo moški pevski zbor Valentin Polanšek. Sledil bo koncert uglasbene ljubezenske lirike slovenskih pesnikov, ki ga bosta izvedla Ditka in Gorazd Čepin.

Slovenski knjižni sejem bo odmeval tudi v Celovcu. V petek, 24. novembra 2017, bo ob 10. uri v Mohorjevi hiši nastopil slovenski avtor in igralec Andrej Rozman - Roza.

Slovenski knjižni sejem tudi v Železni Kapli
Slovenski knjižni sejem tudi v Železni KapliNe spreglejte: