Ljubljana, ponedeljek, 15. oktober 2018, 19:13

Koncert v spomin Milki Hartman

V Pliberku bo koncert, posvečen Milki Hartman
Foto © KKZ

Krščanska kulturna zveza KKZ skupaj z drugimi organizatorji jutri v Pliberku pripravlja koncert, s katerim se bodo spomnili pesnice iz libuškega puəla.

Krščanska kulturna zveza je že spomladansko pevsko srečanje Koroška poje posvetila Milki Hartman. Letos mineva 115 let od njenega rojstva in 20 let od njene smrti.

Besedila Milke Hartman je uglasbilo ali njene melodije priredilo 41 različnih skladateljev, KKZ je izdala njen celoten opus, 418 uglasbenih pesmi.

Letos pa so postregli še z novo skladbo, ki jo bo na koncertu v Pliberku tudi slišati, krstno pa so jo izvedli na Koroška poje 2017. Izpod peresa Romana Verdela je nastala skladba na izbrana besedila Milke Hartman (izbor je pripravil župnik v Železni Kapli Poldej Zunder). Naslov skladbe za mešani zbor, orkester in soliste je To bo moja pesem pela. Izvedli jo bodo: MePZ PD Sele, MePZ Bilka, Bilčovs, člani Orkestra Slovenske filharmonije in solista Irina Lopinsky in Mario Podrečnik.

Na koncertu v Pliberku bodo nastopili še: MoPZ Kralj Matjaž, Libuče; MePZ Podjuna, Pliberk; MoPZ Foltej Hartman, Pliberk; Oktet Suha in PIS Žvabek.


Ne spreglejte: