Ljubljana, torek, 19. marec 2019, 16:35

Nadškof Cvikl na praznik sv. Jožefa opozoril na brezposelnost in suženjsko delo

Danes so v ospredju očetje, obrtniki, delavci in krščanske družine. Kot omenjeno, goduje njihov zavetnik sv. Jožef, mož Device Marije in Jezusov skrbnik. Praznik je v slovenskem prostoru zelo razširjen, saj je sv. Jožef tudi zavetnik slovenskih dežel in glavni zavetnik novomeške škofije.


Veteranske organizacije nekdanjega režima od države prejele več kot 600 tisoč evrov

11 društev in zvez, ki delujejo na področju vojnih veteranov, si bo razdelilo 1,5 milijona evrov. Več kot 600 tisočakov bodo prejela društva, ki z osamosvojitvijo nimajo nič. Po besedah predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleša Hojsa gre za veliko anomalijo v sistemu.


Bodo mlade družine našle prostor v župniji?

S praznikom sv. Jožefa že tradicionalno začenjamo tudi teden družine. Lani so bili v središču Tedna družine zakonci, letos pa družine z majhnimi otroki.


Martin Zlobko ob Tednu katoliškega šolstva: Baziramo na skupnosti

Katoliško šolstvo prinaša številne prednosti, vključeni vanj izpostavljajo bratstvo ter dobrodelno noto, ki je kot močna povezovalna vez med njimi.


Mozetič: Življenje s Kristusom je življenje v veselju, v sreči

Župnija Ljubljana - Šentvid je v nedeljo, 17. marca začela misijon, z naslovom »Hodi z(a) menoj«. Sveto mašo je daroval župnik Ervin Mozetič, po maši pa so zbrane, poleg omenjenega župnika, na posebnih delavnicah nagovorili še dramski igralec Gregor Čušin, vzgojiteljica v Želimljah Nežka Birk, vodja Ljubhospica Tatjana Fink ter mladi Damijan Vizjak, ki je popolnoma slep. Misijon bo potekal še v nedeljo, 7. aprila, ko bo postno romanje in tri nedelje v maju, 5., 12., in 26. maja.


Vaško središče Skorba s kipom sv. Janeza Pavla II. nominirano za veliko svetovno nagrado

Vaško središče Skorba v župniji Hajdina se poteguje za nagrado »Največjega portala za arhitekturo«. Gre za leta 2017 odprto središče, ki ga krasi tudi kapela, v kateri je skoraj 2,5 metrski kip sv. Janeza Pavla, izdelan iz kar šestih ton belega apnenega kamna. Delo je nastalo izpod rok kiparja Franca Černelca.


Nadškof Zore prostovoljcem karitas: Poleg časa darujete tudi sebe

Sodelavci in prostovoljci škofijske Karitas Ljubljana so se danes zbrali na občnem zboru. S sveto mašo v stolnici sv. Nikolaja so se najprej zahvalili za dar služenja ter prosili za blagoslov karitativnega dela.


Križna jama se ob višjih vodostajih sooča z onesnaženjem

Podzemna jezera v Križni jami pri Ložu so ob visokem vodostaju velikokrat onesnažena. Se bo država končno ustrezno lotila tega problema?


V župniji Šentvid po 18 letih spet misijon: Hodi z(a) menoj!

Župnija Ljubljana - Šentvid začenja v nedeljo, 17. marca misijon, z naslovom »Hodi z oziroma za menoj«. Sveto mašo bo ob 9. uri daroval župnik Ervin Mozetič, po maši pa bodo zbrane poleg omenjenega župnika na posebnih delavnicah nagovorili še dramski igralec Gregor Čušin, vzgojiteljica v Želimljah Nežka Birk, vodja Ljubhospica Tatjana Fink ter mladi Damijan Vizjak, ki je popolnoma slep. Misijon bo potekal še v nedeljo, 7. aprila, ko bo postno romanje in tri nedelje v maju.


Bogovič: Upam, da bo poklic kmeta tudi pri nas kmalu eden bolj cenjenih

Priprava prihodnjega večletnega finančnega okvira Evropske unije je velik izziv. Njegov pomemben del je skupna kmetijska politika. Vsaka od članic mora oblikovati strategijo, ki bo podlaga za nadaljnje ukrepe. Kakšna je vizija Slovenije na tem področju? Mnenja, v katero smer bi moral razvoj, so različna, zato je nujna javna razprava. Evropski poslanec Franc Bogovič je pobudnik niza okroglih miz, ki odpirajo več vprašanj s tega področja.


Novejše novice | Starejše novice