Ljubljana, ponedeljek, 17. december 2018, 00:07

Društvo SiBRASS s kolažem skladb baročnih koncertov za trobento in sodobnejših del za trobento in orgle sklepa letošnji cikel

0:00
0:00
Koncertni cikel SiBRASS
Foto © ARO

Društvo SiBRASS vabi v nedeljo, 3. decembra 2017 ob 19.30 v kapelo Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani na zadnjega iz cikla koncertov, v katerem imajo trobila osrednjo vlogo.

Svečana otvoritev serije in svojevrsten poklon nekdanjih študentov profesorju Antonu Grčarju je bila januarja, sledil je recital Jeroena Berwaertsa in Krizstine Fejes, na tretjem večeru pa se je v Španskih borcih z demonstracijo briljantnega zvoka kombinacije vseh trobilnih glasov predstavil SiBRASS kvintet. Zadnji iz cikla koncertov nosi naslov Trompetissimo. Nastopali bodo trobentači Jure Gradišnik, Aleš Klančar in Franc Kosem ter organista Tilen Bajec in Pavao Mašić.

"Društvo za trobilno komorno glasbo je svoje dejavnosti v zadnjih letih zelo razširilo in je zelo aktivno na področju trobilne komorne glasbe," je o društvu SiBRASS dejal Kosem. "Za zadnji koncert smo pripravili neke vrste posvetilo velikanu 20. stoletja na trobenti, tudi prvaku kombinacije orgel in trobente, to je Maurice Andre. On je namreč veliko repertoarja priredil, preigral prav s trobento kot solističnim instrumentom ob spremljavi orgel. Prav zato smo sedaj pripravili in združili moči, poleg mene še kolega Aleš Klančar in Jure Gradišnik ter organista Tilen Bajec ter iz Zagreba Pavao Mašič. Pripravili smo kolaž skladb baročnih koncertov za trobento in pa sodobnejših del za trobento in orgle," je o zadnjem koncertu iz cikla dejal Kosem in dodal, da je vstop prost.

Program v nedeljo, 3. decembra 2017

  • Johann Friedrich Fasch: KONCERT ZA TROBENTO V D-DURU

  • Henri Tomasi: SEMAINE SAINTE A CUZCO / VÉLIKI TEDEN V CUZCU

  • Johann Sebastian Bach: KONCERT V D-DURU, BWV 972

  • André Jolivet: ARIOSO BAROCCO / BAROČNI ARIOSO

  • Johann Wilhelm Hertel: KONCERT V D-DURU ŠT. 3

  • Lojze Lebič: ILLUD TEMPUS / TAKRAT

  • Georg Philipp Telemann: KONCERT ZA TRI TROBENTE, TIMPANE IN DVE OBOI, TWV 54:D3

Koncertni cikel so omogočili Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS.


Ne spreglejte: