Ljubljana, ponedeljek, 22. oktober 2018, 13:09

Klic dobrote: Zbranih že več kot 191.000 evrov

Klic dobrote 2017, foto © karitas.si
Klic dobrote 2017
Foto © www.karitas.si

"Ponovitev koncerta bo na 2. programu TV SLO v četrtek, 30. novembra, ob 15.00."

Od začetka včerajšnjega 27. dobrodelnega koncerta Klic dobrote pa do tega trenutka je Slovenska Karitas zbrala že več kot 191.515 evrov za pomoč družinam v stiski. Prireditev je Karitas že tradicionalno pripravila v sodelovanju z RTV Slovenija in Radiem Ognjišče, čigar glavni urednik Franci Trstenjak je scenarij ustvaril na podlagi gesla Tedna Karitas »Kje sem doma?«. Akcija bo trajala še do konca decembra.

Sceno koncerta so tudi tokrat obogatili priznani slikarji s svojimi deli, ki so jih ustvarili v sklopu kolonije Umetniki za Karitas. Zadovoljni obrazi številnih obiskovalcev so se že na samem koncertu zahvalili vsem nastopajočim, prostovoljcem in drugim, ki so omogočili dobrodelni koncert. Dogodek sta organizirala Slovenska Karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče.

»Vsak od nas hrepeni po toplini doma. Kaj pomeni dom, ugotovimo šele, ko smo zanj prikrajšani zaradi tega ali tistega vzroka. Nocoj še posebej mislimo na vse družine, ki so v stiski, ne samo v duhovni, ampak tudi v materialni. Največ, kar jim lahko poklonimo, je sprejetost, razumevanje in varnost. In prav na ta način poskušajo sodelavci Karitas graditi dom za družine v stiski. Skupaj s toplino besed pa je potrebna tudi materialna pomoč. Prostovoljci Karitas lahko v tem smislu pomagajo prizadetim le z vašimi darovi. V obliki konkretne pomoči jih želijo ponesti 20.000 družinam v Sloveniji. Tudi to leto je marsikatera družina v preizkušnjah zaradi brezposelnosti, bolezni, hujših nesreč ter prenizkih in nerednih dohodkov. S svojo dobroto boste pomagali družinam, še posebej otrokom, da bodo lahko živo začutili pozornost vašega srca. Vaša dobrota bo olajšala njihove stiske in jih bo nagovorila za bolj sončen pogled v prihodnost. Hvala vsem vam, ki ste oziroma še boste, z odprtim srcem, zato odgovorimo na letošnji Klic dobrote in dobroto našega srca delimo z družinami v stiski. Naj bo med nami po tem koncertu več družin, ki bodo zopet začutile toplino doma!« Tako je vse nagovoril mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske Karitas.

Ob geslu letošnjega koncerta »Kje sem dom?« so besede in misli s poslušalci in gledalci delili Ida Baš, Danica Godec, Janez Dolinar in Jure Sešek, iz studia v Ljubljani pa nas je nagovarjala Bernarda Žarn v družbi skavtov in prostovoljcev Karitas. Med prostovoljci, ki so dvigovali telefone, je bil tudi predsednik republike Borut Pahor. »Slovenska Karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki bodo mnogim družinam prinesli toplino v njihove domove,« je dejal generalni tajnik Imre Jerebic.

Na koncertu je pevke in pevce spremljal Orkester slovenske vojske pod vodstvom Andreje Šolar. K dobroti in solidarnosti z 20.000 družinami v stiski, ki jim Karitas pomaga v različnih programih pomoči, so nas pozivali David Jagodic, Trio Vivere, Katrinas, Klemen Torkar, Eva Hren, Pia Brodnik, Majda Petan, Elena Dobravec, Oto Pestner, Gašper Rifelj, Iva Stanič, Andrej Jerman, Omar Naber, Modrijani, Robi Novak, Branka Kraner in Nuša Derenda.

Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem Karitas, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci župnijskih Karitas: Lendava, Turnišče, Bogojina, Beltinci, Ljutomer, Razkrižje, Mala Nedelja, Murska Sobota, Cankova, Petrovče, Gotovlje, Vransko, Nova Cerkev, Ponikva, Mozirje, Luče in Polzela.

Karitas se zahvaljuje tudi vsem radijskim postajam, časopisnim hišam in spletnim portalom po Sloveniji, ki so v mesecu novembru širili glas o dobrodelnem koncertu in vabili na dogodek.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta

Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo preko telefonske številke 01/300–59–60, na spletni strani www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na Slovensko Karitas, SI56 0214 0001 5556 761, sklic: 00 3514, koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X, namen: Klic dobrote.


Ne spreglejte: