Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Obletnice in srečanja v Cerkvi na Slovenskem

Slovenija | 18.11.2017, 16:46 Marjana Debevec

Radio Ognjišče bo z dvema izvedbama Gala koncerta v Cankarjevem domu jutri začel praznovanje svojega 23. rojstnega dne. Sicer pa je danes tudi v Cerkvi na Slovenskem potekalo kar nekaj dogodkov.

V Turnišču so popoldne pripravili slavnostno akademijo ob 750. obletnici prve omembe turniškega svetišča. Ob tem so obeležili tudi občinski praznik in podelili občinska priznanja.

V Bovcu pa so pripravili praznovanje ob 825. obletnici župnije in 25. obletnici društva Ars Bovec. Odprli so tudi priložnostno razstavo.

Katoliška karizmatična prenova je danes praznovala 40 letnico v Sloveniji. Sveto mašo je v Nevljah daroval nadškof Stanislav Zore.

V Stični je danes potekalo zahvalno romanje. Slovesno somaševanje je dopoldne vodil škof Stanislav Lipovšek, sledila pa je procesija s kipom fatimske Matere Božje med petjem Marijinih litanij.

V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja na Dobrova pri Ljubljani so se danes zbrali prijatelji bolnikov in romanj v Lurd.

Nadaljevalo pa se je 40. študijsko posvetovanje Skupnosti slovenskih katehistinj in katehistov s temo: "Nisem kamen - čustva pri oznanjevanju". Srečanje v Ilirski Bistrici bodo sklenili jutri.

Na Rakovniku in v Novem mestu so pripravili posvet voditeljev oratorija, sestre uršulinke v Mariboru pa srečanje z naslovom "Pridi in poglej!" - za mlade, ki razločujejo življenjsko poklicanost.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...