Ljubljana, sreda, 12. december 2018, 10:38

V Združenju novinarjev in publicistov obsodili grožnjo Možini prek Twitterja

Združenje novinarjev in publicistov
Foto © ARO

Zgodovinarju in novinarju Jožetu Možini, ki na Televiziji Slovenija med drugim vodi oddajo Pričevalci, so pred dnevi zagrozili prek družbenega omrežja. Na objavo so se odzvali v Združenju novinarjev in publicistov. Pozvali so k ukrepanju.

Safet Alibegić je na Twitterju zapisal, da ne ve, kako bi miril konje pod pokrovom motorja svojega vozila, če bi prehod za pešce pri nacionalni medijski hiši, pred katerim je stal, prečkal Možina. Kot je dodal, bi imeli pričevalci kaj povedati.

V Združenju novinarjev in publicistov so zgroženi. Kot ugotavljajo, bi nekateri radi obračunali z Možino zaradi njegovega dela, s katerim dreza v tako imenovane svete krave. Posebej zavržno se jim zdi ravnanje članice programskega sveta RTV Slovenija Jedrt Jež Furlan, ki je Alibegićevo izjavo celo všečkala, kar pomeni, da se z njo strinja. V Združenju novinarjev in publicistov so jo zato pozvali k takojšnjem odstopu, nacionalno medijsko hišo pa, naj se zavzame za enega svojih najbolj prepoznavnih novinarjev. Kot so dodali, naj prav tako ustrezno ukrepajo organi pregona.


Ne spreglejte: