Ljubljana, sreda, 12. december 2018, 11:36

Praznovanje 700-letnice župnije Hrenovice

Cerkev sv. Martina v Hrenovicah
Foto © druzina.si

Župnija Hrenovice pri Postojni začenja praznovanje 700-letnice. Ob 15. uri se bo v župnijski cerkvi sv. Martina začela sv. maša, ki jo bo daroval upokojeni škof Metod Pirih. Ob tej priložnosti bo blagoslovil obnovitvena dela in podelil škofijsko priznanje moškemu pevskemu zboru Golob, ki letos praznuje 40. obletnico delovanja.

Praznovanje 700-letnice župnije bo sicer z različnimi prireditvami trajalo do Martinove nedelje prihodnje leto. Tamkajšnji župnik Vinko Lapajne je povedal, da bodo večino dogodkov pripravili spomladi. »In sicer bomo najprej izdali Zgodovino hrenoviške župnije. Priredili bomo še slikarsko razstavo, otroci bodo sodelovali pri izdelavi jaslic, pripravili bomo pevske nastope, kulturne večere. Verjetno bomo povabili tudi goste, ki bodo spregovorili o zgodovini naše župnije.«

Župnija Hrenovice šteje 1500 prebivalcev, nedeljnikov je 200. »Trudimo se, da bi celotno dogajanje v jubilejnem letu poživilo in obogatilo versko, duhovno in kulturno življenje v naši župniji in da bi vsi ti dogodki pripomoglo k temu, da bi se ljudje med seboj še bolj zbližali, povezali med seboj in z Bogom ter začutili hvaležnost in odgovornost do vsega, kar so nam lepega in dragocenega zapustili naši predniki. Naj nas pri teh prizadevanjih podpira in spodbuja priprošnja župnijskega zavetnika sv. Martina,« je zapisal župnik Vinko Lapajne.

 

 


Ne spreglejte: