Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Tadej Sadar (foto: ARO)
Tadej Sadar

Človek je ustvarjen za mi!, ne za jaz!

| 28.11.2017, 14:47

Ob današnjem dnevu se spominjamo trenutka, ko je prvič uradno stekel program iz ljubljanskega studia Radia Ognjišče in prav je, da izrazimo veselje, ponos, pa tudi kakšno rečemo o radijskem jutri.

Kljub pregovoru, da se lastna hvala pod mizo val’a, ne moremo mimo ponosa, ko gledamo na prehojeno pot vseh 23 – tih let. Tedensko za vas pripravimo kar 30 oddaj in 40 rubrik, čemur moramo dodati še informativni program. V zadnjem letu smo najbolj veseli in z nami tudi mnogi poslušalci, prenosov delavniških maš, ki jih pripravljamo v sodelovanju z različnimi občestvi in duhovniki, najbolj pa nas veselijo druženja z vami, našimi poslušalci, ki se ob srečanjih spremenite v naše prijatelje.

»Človek je ustvarjen za MI. Življenje je iskanje ljubezni in uči zaupanja, do skrajnosti medsebojne podaritve,« je zapisal papež Benedikt XVI in ob teh srečanjih z vami se to vedno znova potrjuje. Potrjuje se ob Pustnih iskricah, ko pomagamo misijonarjem, nenazadnje ob vsaki dobrodelni akciji, ko skušamo biti orodje, po katerem dobre ljudi združujemo s tistimi, ki so v stiski.

Ta naša radijska skupnost katere del ste tudi vi, naši dragi poslušalci, je tisto kar tudi nam daje smisel. Smisel, ki se ne konča ob treh s šihtom, ampak nas napolnjuje vsakokrat, ko se utrujeni od dnevnih novic in od ponorelega sveta tudi nas dotakne sivina prihodnosti. Ta mi!, pri katerem deležimo vsi, je veselje, ki vedno znova poskrbi, da ne ugasne ogenj našega in tako iskreno upamo, tudi vašega ognjišča.

Na obzorju jutrišnjih dni, pred dobrima dvema desetletjema začrtani poti, ni večjih odklonov. Vse oddaje ostajajo, želja, da vsak dan v srcu programa utripa srce svete maše, pa vse bolj postaja resničnost, več pozornosti bi radi namenili le delu naših poslušalcev, ki potrebujejo sopotnika, dobro misel, lepo pesem, ki jim delo ne dopušča, da bi se za dalj časa ustavljali, pa čeprav ob zanimivih vsebinah.

Ob našem skupnem prazniku in ob začetku posebnega časa v katerega bomo vstopili prihodnji teden, bi vam rad zaželel naslednje:

Pred prazniki si vzemite čas in zgradite trdno barko, kot Noe, takšno, ki vas bo varovala v nemirnih vodah. Vzemite s seboj svojo družino, svoje drage in skupaj z njimi pričakajte trenutek odrešenja za vse ljudi.

Že v naslednjih dneh bo vse okoli nas piskalo in zvončkljalo. Do začetka velikega praznika, ki je tako krhek v svojem bistvu, da bi njegovo ime smeli zgolj šepetati na skrivnem, bomo prispeli prenajedeni od osladnih in neiskrenih voščil in utrujeni od prezgodnjega praznovanja.

Gospod bo prišel v revni hlev, ne čakajmo ga v veleblagovnicah. Prišel bo, da nam podari mir, mi pa bomo imeli polne roke daril, ki nas že naslednji trenutek ne bodo več izpolnjevala. Govoril nam bo Besede večnega življenja, mi pa bomo v ušesih imeli slušalke. Gledal nas bo v oči, mi pa bomo opazovali ognjemete. Vabil nas bo, da ga obiščemo, mi pa ne bomo imeli časa. Blagoslavljal bo nas in naše domove, mi pa bomo na počitnicah.

Pridružite se Radiu Ognjišče na poti, ki bo drugačna od vseh drugih, ki nas bo spomnila na temo in nas bo postopno vodila k luči upanja in miru.

Naj bo naš cilj boljši jutri: poln človeškosti, navdan z bratskim čutenjem, dom sprave v vsem in za vse. Človek je ustvarjen za mi in Radio Ognjišče želi tudi jutri in vedno biti prostor, kjer bo ta mi, ta skupnost imela svoj prostor miru in sožitja in ljubezni.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...