Ljubljana, nedelja, 09. december 2018, 22:37

Predsedniške volitve 2017: Volišča so zaprta, začelo se je štetje glasovnic

Volilna skrinjica
Foto © DVK

Več kot 3.000 volišč po državi je zaprlo svoja vrata. Začelo se je štetje glasovnic drugega kroga volitev predsednika države. 1,7 milijona volilnih upravičencev je imelo možnost podpreti ali Boruta Pahorja ali Marjana Šarca.

Pahor je volil v Šempetru pri Gorici. Potem ko je oddal svoj glas, je novinarjem povedal, da je veliko bolj miren kot v prvem krogu, kot je dodal, ni več vznemirjenosti, ki jo je čutil v prvem krogu in je bila posledica velikih pričakovanj. "Ta vznemirjenost je bila posledica velikih pričakovanj, ta so imeli nekateri ljudje. Te vznemirjenosti zdaj ne čutim, ta mirnost in zadoščenje sta glavni značilnosti zdajšnjega razpoloženja." Kot je dodal Pahor, ga bo kot politologa še nekaj časa zanimalo dejstvo, da je med kampanjo prišlo do neke zamenjave vlog med dvema, ki sta ostala. Kot predsednik države se je zahvalil vsem, ki so danes odšli na volišča, ne glede na to, kakšni bodo rezultati.

Marjan Šarec je volil v Šmarci pri Kamniku. Ocenil je, da je v naporni kampanji lahko pokazal, kaj bi želel poudariti kot predsednik države. "Tekma je bila zelo naporna. Odgovore smo morali dajati številnim medijem. Kampanja je bila dobra tudi zato, da sem sploh videl, koliko medijev imamo v Sloveniji." Šarec je po oddaji glasu povedal še, da ne bi kandidiral, če ne bi računal na zmago.


Ne spreglejte: