Ljubljana, sreda, 19. december 2018, 09:01

Nadškof Zore zanikal manipulacijo komercialne televizije, da Cerkev ne podpira Pahorja

0:00
0:00
Nadškof Stanislav Zore
Foto © ARO

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je zanikal grdo manipulacijo POP TV, da Cerkev ne podpira Boruta Pahorja, saj je z izjavo Slovenske škofovske konference zgolj pozval k odgovorni udeležbi na volitvah in izpostavil vrednote, za katere naj bi se predsednik zavzemal.

"POP TV je v ponedeljek zlorabil vabilo k udeležbi na predsedniških volitvah, ki ga je objavila Komisija za pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci, in ljubljanskemu nadškofu Stanislavu Zoretu pripisala neresnično izjavo, naj ljudje volijo točno določenega kandidata. Nadškof Zore je državljane pred tremi tedni zgolj povabil k odgovorni udeležbi na volitvah in izpostavil vrednote, za katere naj bi se predsednik zavzemal," je nadškof Zore zapisal na družbenem omrežju facebook.

"POP TV je namreč poročala, da je Slovenska Cerkev v dilemi ali naj podpre Boruta Pahorja, ateista s posluhom za "svete interese", ali Marjana Šarca, vernika, ki strogo ločuje cerkev od države? Ljubljanski nadškof metropolit Zore o konkretnih imenih noče govoriti, podpira pa izvolitev "moralne avtoritete", vloge, ki se ji je Pahor zavestno odrekel. Torej Cerkev ne podpira Pahorja," je poročal POP, kar torej ne drži. Da gre za grobo manipulacijo z besedami nadškofa Zoreta je za naš radio dejal predsednik Združenja novinarjev in publicistov Tino Mamić.


Ne spreglejte: