Ljubljana, sreda, 12. december 2018, 22:50

Papež daroval sveto mašo za kardinale in škofe, ki so letos odšli v večnost

Papež Frančišek med sveto mašo za pokojne kardinale in škofe
Foto © RV/AFP

Papež Frančišek je danes v baziliki svetega Petra v Vatikanu daroval sveto mašo za kardinale in škofe, ki so umrli v tem letu. Zaupal jih je Mariji, kot je dejal, moli, da vsak od njih uživa večno Božjo ljubezen ter lepoto, srečo in modrost.

V tem letu je v večnost odšlo 14 kardinalov in 137 škofov. Tako kot v preteklih prazničnih dneh je sveti oče tudi med spominskim bogoslužjem zanje oživil idejo upanja v resničnosti smrti. "Vera v vstajenje, ki jo izpovedujemo, iz nas naredi može in žene upanja, ne obupa, može in žene življenja, ne smrti, saj nas tolaži obljuba večnega življenja, ki je ukoreninjena v združenosti z vstalim Kristusom. To upanje, ki ga v nas prižiga Božja beseda, nam pomaga prevzemati držo zaupanja pred smrtjo," je pojasnil. Papež Frančišek je prav tako poudaril, da je temeljna značilnost kristjana občutek trepetajočega pričakovanja končnega srečanja z Bogom.

Ko je govoril o Kristusovi smrti in njegovem vstajenju, je omenil tudi pokojne kardinale in škofe. "Zapustili so nas, potem ko so Cerkvi in ljudem, ki so jim bili zaupani, služili v pričakovanju večnosti. Ko se zahvaljujemo za njihovo velikodušno služenje evangeliju in Cerkvi, se nam zdi, da jih slišimo ponavljati z apostolom: Upanje ne razočara. Ne razočara!"

Vir: Radio Vatikan


Ne spreglejte: