Ljubljana, sobota, 20. oktober 2018, 02:02

Pnevmokokne okužbe: Priporočeno cepljenje, ki otroku pripada

Pred novo sezono gripe in prehladov so bile pnevokokne okužbe pravšnja tema za Svetovalnico, v kateri je sodeloval in odgovarjal na vprašanja pediater dr. Denis Baš.


Tartuf in temna čokolada

Uroš Dežutelj, iz Guncelj v Ljubljani, je najprej študiral geodezijo, ker pa v času njegovih študijskih začetkov gradbeništvu ni šlo dobro, se je oddaljil od tega poklica in začel iskati svoje priložnosti drugod.


Nepravočasno ukrepanje nas stane mnogo več kot odprava vzroka

Tokratno Svetovalnico smo posvetili avtomobilom. Na kaj je treba misliti in kako ravnati, ko začne nagajati? Nekaj opozorilnih znakov je. Kateri so, sta nam v oddaji pojasnila vodja servisa Jurij Kočar in tehnični inštruktor Sašo Tomažič z AMZS-ja.


24. Gala koncert Radia Ognjišče

V nedeljo, 18. novembra 2018, pripravljamo tradicionalni Gala koncert ob obletnici začetka 24-urnega radijskega programa. Začetek je bil v letu 1994, 28. 11., zato je letos že 24. obletnica. Koncert bo v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma ob 15.00 in 19.00. Večerni koncert bomo neposredno prenašali v radijskem programu. Vstopnice so že na voljo.


Vrhovna sodnika Zobec: Svoboda govora je kri demokracije

V oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, smo gostili vrhovna sodnika Barbaro Zobec in Jana Zobca. Spregovorila sta o pluralizmu, svobodi govora, komentirala pa sta tudi poročilo sveta Evrope o pravosodnih sistemih, predvsem tisti del, ki se nanaša na Slovenijo. Vrhovni sodnik Zobec je na to temo za portal IUS-INFO napisal tudi poseben komentar, ki ga prilagamo v nadaljevanju.


Evropski parlament s pobudo "Tokrat grem volit"

Državljani in državljanke EU bomo maja prihodnje leto na volitvah v vseh članicah povezave izbrali poslance, ki nas bodo zastopali v Evropskem parlamentu. Pisarna Evropskega parlamenta želi pred volitvami, s kampanjo "Tokrat grem volit" spodbuditi k čimvečji udeležbi na volitvah. Gre za del demokratičnega procesa, ki je bistven za prihodnost EU. Čim večja bo udeležba, tem večja bo legitimnost novega sklica.


VIDEO: Nočemo miloščine, želimo le pošten odnos do našega stanu!

"Za nas kmetice in kmete štejejo samo in izključno le dejanja, obljub smo slišali že veliko preveč," pravi Karolina Dragica Črešnar, aktualna Kmetica leta in slavnostna govornica na včerajšnjem 15. shodu kmetov pri bl. A. M. Slomšku.


Peter Kuhar: S posploševanjem ni rezultatov, dobimo le predsodek

Peter Kuhar je slavist, publicist, prevajalec, književni ustvarjalec, organizator literarnih prireditev, upokojeni novinar ter dolgoletni urednik oddaj o kulturi na nacionalni televizijski hiši. Gostili smo ga v oddaji Naš gost.


Če izgubimo čas za odnose, izgubimo smisel družine

Alenka Rebula Tuta, psihologinja, je profesorica na srednji šoli v Trstu, zato smo pogovor v oddaji »Za življenje, za danes in jutri« začeli z vprašanjem naglice in kako spremljati otroke, mladostnike pri njihovem šolskem delu.


VIDEO: Ritem srca ogrel in navdušil

Športno dvorano Osnovne šole Alojzija Šuštarja je na četrtkov večer 11. oktobra 2018 napolnilo 1200 mladih, malo manj mladih in tudi nekaterih najmlajših, željnih prijetnega večera ob duhovni glasbi, novih skladbah in tistih, ki jih dobro poznajo že iz mladinskih pevskih sestavov in od drugod. »Bilo je fenomenalno!« »Noro, petje, slavljenje, vau!« »Večer z neverjetno energijo!« »Večer slavljenja in molitve!« »Pozitivni šok!« To je le nekaj besed udeležencev, prav vsi pa so dvorano zapuščali z nasmehom in navdušenjem na obrazu.


Novejše novice | Starejše novice