Ljubljana, sreda, 12. december 2018, 10:37

Nedeljo bo zaznamoval 23. Gala koncert Radia Ognjišče

Nastopajoči na gala koncertu 2017, foto © ARO
Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša
Foto © ARO

"Na voljo je še nekaj vstopnic."

Tradicionalni Gala koncert Radia Ognjišče, ki ga prirejamo ob obletnici začetka oddajanja (28. 11. 1994), bo v nedeljo, 19. novembra, ob 15. in 19. uri. Tudi tokrat bo program nekaj posebnega, saj bo spremljevalni orkester vseh 18 izvajalcev Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša, ki prav letos slavi 20 let svojega dela.

Zanimivo bo slišati slovenske in tuje zimzelene popevke ob spremljavi bisernic, brača, berde, bugarije in drugih inštrumentov.

Na 23. gala koncertu Radia Ognjišče bodo nastopili: Anika Horvat, Severa Gjurin, Elda Viler, Zala Smolnikar, Barbara Hrovatin, Petra Stopar, Nuška Drašček, Eva Boto, Manca Hribar, Andreja Zakonjšek Krt, Oto Pestner, Matjaž Mrak, Marko Vozelj, Andrej Jerman, Isaack Palma, Primož Krt in Vokalna skupina Krila.

Nekaj vstopnic je še na voljo. Pokličite 041694904.

Kdo bo osrednji gost letošnjega 23. Gala koncerta Radia Ognjišče?

Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš sestavlja 20 mladih glasbenikov. Od ustanovitve leta 1997 pa do leta 2013 je orkester strokovno vodil Anton Grahek. Leta 2013 pa je vodenje prevzel Gregor Zagorc, ki je zaključil Akademijo za glasbo v Novem Sadu, smer kompozicija in dirigiranje.

Tamburaški orkester Dobreč je na srečanjih tamburašev in mandolinistov Slovenije v zadnjih devetih letih prejel devet zlatih priznanj in bil osemkrat zapored proglašen za najboljši tamburaški orkester v Sloveniji. Letos pripravlja novo zgoščenko. Izšla bo konec leta ob slavnosti prireditvi 20. obletnice delovanja KUD Dobreč Dragatuš, ki bo v soboto, 2. decembra 2017, v Športni dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju.

Tamburaški orkester KUD Dobreč je v svojih 20 letih dosegel nepredstavljive dosežke, kar ni uspelo še nobenemu na področju tamburaštva v Sloveniji. Ponosni smo, da se je orkester, ki prihaja iz prelepe Bele krajine, najboljši tamburaški orkester v Sloveniji in tudi eden vodilnih tamburaških orkestrov v Evropi, odzval našemu vabilu na Gala koncert Radia Ognjišče.

Izvedbo 24. gala koncerta so podprli: 

Ne spreglejte: