Ljubljana, torek, 17. oktober 2017, 18:32

Svetovalnica: Gobe, kokošja juha, cvrtje brez drobtin

Gobja sezona je v polnem teku, tako se na mizi skoraj vsak dan znajdejo tudi gobje jedi. Tudi o njih smo govorili v današnji Svetovalnici, ko je gostovala sestra Nikolina.


Ernest Petrič v „Pogovoru o“ o arbitraži in drugih aktualnih vprašanjih

V zadnjem pogovoru o smo gostili raziskovalca, politika, diplomata, ustavnega sodnika, danes pa člana Komisije za mednarodno pravo pri Združenih narodih prof. dr. Ernesta Petriča. Med drugim je spregovoril o arbitražni razsodbi o meji Slovenije s Hrvaško. Kritičen je bil do izbire slovenskega nacionalnega arbitra. Prepričan je, da smo zamudili zgodovinsko priložnost za ureditev največej ovire v naših medsebojnih odnosih in da se moramo zdaj zadeve lotiti z resnim razmislekom. Spregovoril je tudi o različnih področjih svojega delovanja in se dotaknil treh knjig, na katere je najbolj ponosen, gre za dela o majšinski problematiki, o pravici narodov do samoodločbe in o diplomaciji. Dotaknil se je trenutnega stanja v naši državi in narodu ter nakazal, kaj bi bilo potrebno storiti, da bi se Slovenija vrnila med države, ki so lahko zgled in spodbuda drugim.


Nadškof Turnšek na Brezjah o moči Marijinega imena

God rožnovenske Matere Božje smo v soboto zvečer pri Mariji Pomagaj na Brezjah slovesno praznovali s sveto mašo ter molitvijo vseh štirih delov rožnega venca, ki smo ga molili tudi nekateri sodelavci Radia Ognjišče.


Soria Natural - Naravna medicina

Svet v zadnjih dneh budno opazuje dogajanje ob katalonskem osamosvajanju. Ob tem lahko hitro prezremo ostale zgodbe, ki jih prav tako pišejo tamkajšnji ljudje. Med temi je izjemna in navdušujoča zgodba Antonia Estebana iz Sorie v Španiji, kjer že več desetletij vodi podjetje Soria Natural za proizvodnjo izdelkov iz zdravilnih rastlin. 


Pred nami je 15. Ritem srca

V športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu v Ljubljani se bo v četrtek, 12. oktobra ob 19.30, začel festival Ritem srca, 15. po vrsti. Tudi letošnji prinaša novo slovensko sodobno krščansko glasbo, hkrati pa bo večer, kot je že v navadi, zaokrožil slavilni koncert.


Svetovalnica: Carski rez je izhod v sili

Ljubljanska porodnišnica danes praznuje 30 let delovanja, zato smo v tokratni Svetovalnici, ki smo jo prenašali prav iz porodnišnice, govorili o porodu in nosečnosti. Z nami je bila predstojnica dr. Nataša Tul Mandič.


Tako mlad, pa že toliko zna!

Naslov je pohvala, ki jo je izrekel dijak Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana, na letošnjih Dnevih evropske kulturne dediščine in v sklopu Tedna kulturne dediščine, aktualnemu evropskemu kamnoseškemu podprvaku iz Slovenije. V sklopu vseevropskega projekta so že tretje leto zapored na omenjeni šoli pripravili zaključno prireditev na temo Voda - od mita do arhitekture.


Goljuf, ki s predstavljanjem za sodelavca Radia Ognjišče išče po Ljubljani denar, ni sodelavec Radia Ognjišče

Več poslušalcev nas je obvestilo, da se na območju Ljubljane spet potika goljuf, ki pripoveduje lažno zgodbo in od sočutnih ljudi izvablja denar. Predstavlja se kot sodelavec Radia Ognjišče in doda zgodbo, s katero skuša prepričati žrtve, da mu posodijo določeno vsoto. Na Radiu Ognjišče vas za konkretne primere opozarjamo, da gre za goljufe, ki izrabljajo ime radia in imena sodelavcev in da temu ne nasedate.


Svetovalnica: »Tehnika sendviča« učinkovita metoda komunikacije

5. oktober je svetovni dan učiteljev, zato smo v Svetovalnico povabili podpredsednico Društva katoliških pedagogov Jasno Korbar, ki je tudi profesorica in razredničarka. Spregovorili smo o učiteljskem poklicu in komunikaciji, ki je vedno bolj pomembna.


Tanja Žagar v Petkovem večeru: Glasba je čarovnija, ki združuje vse

V Petkovem večeru smo gostili carico slovenskega glasbenega prostora, ki je nedavno praznovala 20 let uspešne kariere, Tanjo Žagar. S svojo skupino Avantura je v uro in pol dolgem koncertu zapela svoje največje uspešnice.


Novejše novice | Starejše novice