Ljubljana, četrtek, 19. julij 2018, 17:21

Pogovor o: Alternativne metode zdravljenja oddaljujejo ljudi od Kristusa in Cerkve

V prelomnih časih, kot so tudi današnji, se ljudje zatekamo v iskanje različnih odgovorov. Najbolj privlačni so instant odgovori, ki ponujajo takojšnje rešitve. Žal pa nas ne pripeljejo tja, kamor si želimo, ampak nas še bolj oddaljijo od bistva življenja.


Tudi v času dopustov naj bodo zdravila na dosegu rok

V poletnem času radi izkoristimo dopust in priprava vključuje tudi pakiranje potrebščin, kjer se znajdejo tudi zdravila. Kaj vzeti s seboj, je odvisno od tega, kam gremo, za koliko časa… Prav o tem je v Svetovalnici svetoval Bojan Madjar iz Lekarniške zbornice.


Beti Vidmar, mikrobiologinja o uporabnosti odpadkov: »Iz gnoja naredimo zlato«

Sliši se provokativno,vendar je stavek resničen. Gnoj je zlato in zlato je gnoj, je že v svojem verzu zapisal kraški poet Srečko Kosovel. Pomen njegovih besed je uporabila tudi Beti Vidmar, raziskovalka mlajše generacije pri svojem doktorskem študiju, kjer raziskuje odpadke, njihovo razgradnjo, na naravi in človeku prijazen način, s pomočjo mikroorganizmov in ostalih postopkov. Njeno raziskovalno delo obsega tudi področje bioplinov. Za svoje delo je prejela nagrado, in ga uspešno predstavila tudi v tujini.


Ušaj Šikovec in Čakš o umiku NSi in nadaljnjih korakih

Po košarici Marjanu Šarcu s strani NSi, se tako postavlja vprašanje, kdo bo sestavil novo vlado. Za komentar smo vprašali odvetnico Lucijo Šikovec Ušaj, ki je dejala, da bodo na levici storili vse, da te priložnosti ne dobi Janez Janša. Odločitev NSi o umiku iz pogovorov o koaliciji pa je za Radio Ognjišče pozdravil urednik portala Domovina.je Rok Čakš.


Marko Juhant: Dvaindvajset bogatašev se »poja« za žogo

»Tudi nogomet ima svojo lepoto in razvoj, da ne bo pomote«, je zatrdil v sobotnem pogovoru Marko Juhant, specialni pedagog, ki ga vsak drugi mesec povabimo v oddajo »Za življenje, za danes in jutri«. Poštena igra je ena od svetlih točk športa. Mnogo otrok, mladih pa v športu žal prepozna le uspešnost, bogastvo, slavo. Dolgoletno vztrajno vlaganje, odrekanje, vsakodnevni trening, garaštvo, poslušnost in podobno, pa so stvari, ki jim otroci ne posvečajo svoje pozornosti in se jih morda premalo zavedo v svetu športa. So pa ključne.


45. srečanje PRO-jevcev 5. avgusta 2018

Letošnje srečanje prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče bo v Ljutomeru v nedeljo, 5. avgusta. V svojo sredo nas je povabila župnija Ljutomer v sodelovanju z občino Ljutomer in županjo mag. Olgo Karba. V Ljutomeru se bodo 5. avgusta spomnili 150-letnice prvega slovenskega tabora, ki je bil 9. avgusta 1868. Za srečanje smo organizirali avtobusni prevoz iz Kranja, Mengša, Ljubljane in Celja. Za prijavo pokličite tajništvo 01 512 11 26.


Čas piknikov: Če se čevapčič skrči, so v njem nadomestki mesa in voda

Poletje je priložnost za piknike, ki je za mnoge priljubljena dejavnost konec tedna, zato smo v Svetovalnico povabili strokovnjaka na tem področju, Nika Peneziča iz podjetja Ave.


Ivo Mojzer: Sem deček mariborskih ulic, ki je z glasbo in zaradi nje prepotoval svet

Med slovenske glasbene legende gotovo sodi Mariboru predan svetovljan Ivo Mojzer, ki smo ga povabili v oddajo Naš gost. Morda večina ne ve, da je najprej dosegel mednarodni uspeh kot glasbenik, predvsem kot bobnar, šele potem je postal znan kot pevec številnih zimzelenih skladb vrhunskih slovenskih ustvarjalcev.


Žal se tudi v času, ko so vseh polna usta demokracije, hoče teptati Jezusovo ime

V mesecu juliju lahko vsak večer, od ponedeljka do petka, prisluhnete sveti maši iz radijske kapele sv. Matere Terezije in sv. p. Pija. Prvi teden je svete maše daroval lurški kaplan Miro Šlibar, v tem tednu pa glavni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak.


Vabljeni na kratek oddih in srečanje PRO na začetku avgusta

V zdraviliškem in počitniškem naselju Radencih smo se imeli januarja tako fletno (zbralo se nas je neverjetnih 450!!!), da smo rekli, da bi prijeten "vikend paket" ponovili tudi poleti in ga povezali s srečanjem PRO, ki bo v Ljutomeru 5. avgusta.


Novejše novice | Starejše novice