Ljubljana, nedelja, 16. december 2018, 23:56

Papež bo obiskal sedež Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo

Hrana
Foto © nn

Papež Frančišek bo v Rimu obiskal sedež Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO). Govoril bo o tem, kako spremeniti prihodnost emigracij z vlaganjem v varno prehrano in razvoj podeželja. Obisk bo sovpadal s svetovnim dnevom hrane, ki ga zaznamujemo 16. oktobra.

Papež Frančišek bo na sedež FAO prispel ob 9. uri in najprej odkril kip Alana Kurdija, sirskega otroka, ki so ga leta 2015 mrtvega našli na turški obali Bodrum in je postal simbol drame prebežnikov po vsem svetu. Kip je delo kiparja Luigija Prevedela in dar svetega očeta omenjeni organizaciji. Papeža Frančiška bodo sprejeli njen generalni direktor José Graziano da Silva, evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan, ministri za kmetijstvo it držav G7, predsednik Mednarodnega sklada za razvoj podeželja Gibert F. Houngbo ter izvršni direktor Svetovnega programa za hrano David Beasley.

Letošnji svetovni dan hrane bo opozarjal na to, da je na milijone ljudi prisiljenih bežati z domov zaradi vojne in politične nestabilnosti. Razmere še slabšajo revščina in skrajni vremenski pojavi, povezani s podnebnimi spremembami. Kot poudarja letošnje poročilo o položaju prehrane in kmetijstva, bi lahko negativno spiralo prekinili mladi, zato je treba pozornost usmeriti nanje.

Vir: Radio Vatikan


Ne spreglejte: