Ljubljana, sreda, 12. december 2018, 11:21

Škofje: Udeležba na volitvah je še posebej krščanska dolžnost

SSK logo
Foto © ARO

"Vabimo vse katoličane, da se v nedeljo v čim večjem številu udeležijo volitev in odgovorno oddajo svoj glas."

Pred skorajšnjim 22. oktobrom je vse državljane in še posebej katoličane k udeležbi na volitvah povabila Slovenska škofovska konferenca. Kot je zapisal predsednik Komisije Pravičnost in mir nadškof Stanislav Zore, so veseli, da je na letošnjih volitvah možno izbirati med kandidati z zelo različnimi pogledi na sedanjost in prihodnost Slovenije, kar prispeva k demokratičnosti in pluralnosti političnega prostora.

V sporočilu so v Komisiji Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci vse državljane in še posebej katoličane povabili, "da premislijo, katere vrednote zagovarjajo predsedniški kandidati, in na volitvah odgovorno oddajo svoj glas".

V Slovenski škofovski konferenci od predsednika "upravičeno pričakujemo, da si bo v okviru svojih ustavnih pristojnosti s svojo moralno avtoriteto in jasno besedo prizadeval za pravično državo, za vladavino prava, za celovito spoštovanje človeškega življenja, za vrednoto družine, za pravico staršev, da vzgajajo svoje otroke v skladu z lastnim prepričanjem, se zavzemal za socialno varnost mladih, delavcev in ubogih, za spoštovanje gospodarske svobode, ohranjal slovensko kulturo in tradicijo ter zagovarjal ustavno pravico vseh državljanov do verske svobode".

Po navedbah škofov je "udeležba na volitvah državljanska in še posebej krščanska dolžnost, kajti gre za odgovornost za skupno dobro vseh prebivalcev naše domovine in države Slovenije". Zato v Komisiji Pravičnost in mir vabijo vse katoličane, "da se v nedeljo v čim večjem številu udeležijo volitev in odgovorno oddajo svoj glas".


Ne spreglejte: