Ljubljana, nedelja, 16. december 2018, 23:09

Boris Popovič: Predsednik države lahko naredi ogromno, če to hoče

0:00
0:00
Boris Popovič
Foto © ARO

Predsedniški kandidat Boris Popovič iz stranke Slovenija za vedno se je v času kampanje osredotočil na odnose s Hrvaško, podjetništvo in priložnosti, ki da jih Slovenija ne sme zamuditi. Kot pravi, je problem v naši državi, ker marsikdo ne zna ali noče odločati.

Popovič je do zdaj že poudaril, da bi v odnosu s Hrvaško lahko dosegli mirno uresničitev arbitražne odločbe. A sosedi bi morali strpno in prijateljsko komunicirati. "Če želimo pristno prijateljstvo, ne smemo dati na mejo rezalne žice. Nemudoma jo moramo umakniti, se dogovoriti z ribiči obeh strani, videti, kako bi lahko sodelovali, da bodo vsi zadovoljni. Vse dobro poznam, zato vem, da se da vse to urediti zelo preprosto, le spustiti se je treba na normalno raven komuniciranja."

Popovič je imel v svojem življenju v zadnjih 15 letih kar nekaj izkušenj s sodno vejo oblasti, večkrat je bil že tarča obtožb in celo obsojen na triletno zaporno kazen, ki pa jo je višje sodišče razveljavilo. Na vprašanje, ali je to madež na njegovi kandidaturi, odgovori. "To je madež na sodstvu in pravni državi."

O tem, da je predsednik države zgolj protokolarna funkcija, ima Popovič svoje mnenje. Tudi na sodno vejo oblasti lahko vpliva, je prepričan. "Predsednik države lahko naredi ogromno, če to hoče. Ali nič, če tega noče oziroma ne zna. Lahko vpliva na vse pore politike." Prepričan je, da je naša Slovenija država z največ zamujenimi priložnostmi, ker nihče ne želi odločati.

Sam želi, da bi se v Sloveniji vsi imeli dobro, da bi bili uspešni in bi bili ponosni na državo ter uživali spoštovanje tudi ostalih.


Ne spreglejte: