Maja MorelaMaja Morela
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Univerzitetna župnija opora pri rasti in zorenju vere

Cerkev na Slovenskem | 12.10.2017, 09:50 Marta Jerebič

Pri sv. Jožefu v Ljubljani bo nocoj uradno odprtje in akademska maša ob začetku delovanja Jezuitskega kolegija. V Mariboru pa je začela delovati prva Univerzitetna župnija, ki jo prav tako vodijo jezuiti, in sicer p. Marjan Kokalj. O njej je pri včerajšnji maši ob začetku akademskega leta spregovoril nadškof Alojzij Cvikl, ki je študentom in profesorjem zaželel, da bi bili odprti in razpoložljivi za Božje razodevanje in Božjo logiko. Slednja nas vabi k sodelovanju, strpnosti in spoštovanju.

"Zavedamo se, da za naš lepši in boljši jutri potrebujemo tudi rast v osebni veri. Rast v veri nas namreč dviguje na višjo raven v kulturi naših odnosov. In prav v tem vam želi priti naproti in vam biti v pomoč novoustanovljena Univerzitetna župnija. Ta želi biti v prvi vrsti opora pri rasti in zorenju vaše vere, pri graditvi in rasti vaše osebnosti, želi biti kraj srečevanja, spremljanja in spodbuda v skrbi za vsakega od vas," je dejal nadškof Cvikl.

Več na tej povezavi

Cerkev na Slovenskem
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...