Ljubljana, torek, 17. oktober 2017, 18:31

Poslanci prihodnji teden o naših kandidatih za člane stalnega arbitražnega sodišča

Mandatno-volilna komisija državnega zbora predlaga izvolitev vseh treh kandidatov za člane stalnega arbitražnega sodišča v Haagu. O Miši Zgonec-Rožej, Sebastjanu Zbičajniku in Juriju Toplaku bodo poslanci odločali prihodnji teden na tajnem glasovanju.


SDS in NSi: Zlorabe v sodstvu so pogoste in politično motivirane

Državni zbor je na zahtevo SDS in NSi včeraj popoldne razpravljal o domnevnih zlorabah v sodstvu in organih pregona. Poslanci imajo do tematike različen odnos. V omenjenih opozicijskih strankah so prepričani, da so takšne zlorabe pogoste in politično motivirane, v SMC in DeSUS po drugi strani menijo, da lahko prihaja do posameznih napak, a po njihovem ne gre za sistemsko težavo.


Univerzitetna župnija opora pri rasti in zorenju vere

Pri sv. Jožefu v Ljubljani bo nocoj uradno odprtje in akademska maša ob začetku delovanja Jezuitskega kolegija. V Mariboru pa je začela delovati prva Univerzitetna župnija, ki jo prav tako vodijo jezuiti, in sicer p. Marjan Kokalj. O njej je pri včerajšnji maši ob začetku akademskega leta spregovoril nadškof Alojzij Cvikl, ki je študentom in profesorjem zaželel, da bi bili odprti in razpoložljivi za Božje razodevanje in Božjo logiko. Slednja nas vabi k sodelovanju, strpnosti in spoštovanju.


Nadškof Zore: Poklic je poslanstvo, s katerim te Bog pridružuje ustvarjanju sveta

Študentje in profesorji so že polno zakorakali v novo akademsko leto. Nekateri so oziroma še bodo za blagoslov pri delu in študiju prosili pri mašah v čast Svetemu Duhu.


Šarec: V politiki je čas za nove obraze

V tekmi za stolček predsednika države je tudi diplomirani igralec in kamniški župan Marjan Šarec. V kampanjo se je podal s sloganom Človek. Skupnost. Država. Šarec meni, da je na vodilnih mestih v politiki čas za nove obraze. Napoveduje, da si bo prizadeval za izboljšanje obrambnega sistema.


Dan brezdomcev: Brez doma sem bil in ste me sprejeli

Danes je tudi svetovni dan brezdomstva. V Hiši za brezdomce Malorca v Ajdovščini, ki deluje od leta 2015, so zato dopoldne pripravili dan odprtih vrat. V Škofijski Karitas Koper se program za brezdomce izvaja tudi v Bertokih. Sicer pa se na slovenskem brezdomcem veliko posveča tudi Vincencijeva zveza dobrote.


Janša, Krkovič in Črnkovič zahtevajo, da država odškodnino za razveljavljeno Patrio izterja od tožilcev in sodnikov

15 milijonov evrov za nezakonit zapor v zadevi Patria od države skupaj zahtevajo Janez Janša, Anton Krkovič in Ivan Črnkovič. Janša zaradi 145 dnevnega nezakonitega zapora zahteva 900 tisoč evrov, Krkovič za 259 dni 600 tisoč evrov, Črnkovič pa zaradi poslovne škode kar 13 milijonov evrov.


Ob jubileju Zaplaza pozdravi tudi s strani papeža

Pomenljivo obletnico stoletnice posvetitve romarske cerkve Marijinega vnebovzetja na Zaplazu so v Škofiji Novo mesto sklenili v soboto z osrednjo slovesnostjo. Skozi vse leto so potekala različna romanja in slovesnosti z blagoslovi novih pridobitev. Sklepno slovesnost v soboto je vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji Juliusz Janusz, ki letos praznuje tudi zlati jubilej mašništva in šest let delovanja v Sloveniji.


Andrej Šiško: prihodnost Slovenije je v rokah volivcev

Med kandidati za predsednika države je tudi predsednik Zedinjene Slovenije Andrej Šiško. Za vložitev kandidature je zbral n 3457 podpisov volivcev. Kot poudarja, prihaja iz vrst ljudstva. Prav to ljudstvo nagovarja, naj vzame stvari v svoje roke in se množično udeležiti volitev in pripomore do ključnega premika, ki ga v naši državi nujno potrebujemo. Zavzema se za vrnitev ukradene države slovenskemu ljudstvu. Prizadeval si bo za vzpostavitev pravnega sistema, ki bo temeljil na pravičnosti.


Likovičeva za stanovanja za mlade

Predsedniška kandidatka Angelca Likovič ves čas poudarja, da se zavzema za več otrok in za boljše pogoje za osamljene in invalide. Njena prednost pred ostalimi kandidati je v tem, da je poštena in delovna, poudarja. V svojem programu se zavzema tudi za boljše bivanjske pogoje za mlade.


Novejše novice | Starejše novice