Ljubljana, petek, 20. april 2018, 20:38

NSi s kongresom do novega vodstva in volilnega programa

Več kot 400 delegatk in delegatov bo na jutrišnjem kongresu Nove Slovenije volilo novo vodstvo. Za mesto predsednika je samo ena kandidatura, to je dosedanji vršilec dolžnosti predsednika Matej Tonin, ki je stranko vodil od odstopa Ljudmile Novak. Ta je za naš radio pred kongresom spregovorila o pomembnosti krščanske demokracije za Slovenijo.


V Zavodu svetega Stanislava olimpijada katoliških študentskih domov

Športni dvorani Zavoda svetega Stanislava sta včeraj gostili 16. olimpijado - športno srečanje študentov katoliških študentskih domov. V večerno nočnih urah se je pomerilo kar 38 različnih ekip - 16 v odbojki, 12 v košarki in 10 v nogometu.


Narodno svetišče Marije Pomagaj obiskali predstavniki gospodarskega ministrstva

Slovensko Marijino narodno svetišče Brezje je danes obiskala delegacija ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki jo je vodila državna sekretarka Eva Štravs Podlogar. V Romarskem uradu Brezje sta delegacijo sprejela rektor svetišča p. Robert Bahčič ter direktorica urada Andreja Eržen Firšt.


Srečanje družin ustanove Anin sklad v Šentjakobu ob Savi

Letošnje srečanje družin Aninega sklada, ki bo v Šentjakobu ob Savi, 21. aprila 2018, predstavlja neke vrste uvod v praznovanje 20-letnice delovanja, ki bo vrh doseglo jeseni s praznovanjem te obletnice.


Slovenska skladateljica Nina Šenk prva Slovenka na BBC Proms

Festival klasične glasbe BBC Proms se vsako poletje odvija v znamenitem Royal Albert Hall v Londonu. Cilj festivala je, da bi najkakovostnejšo klasično glasbo prinesel čim širšemu občinstvu, ker ostaja zvest izvorni viziji ustanovitelja, sicer dirigenta Henryja Wooda že vse od leta 1895. Kot so zapisali na spletni strani BBC Proms, ne glede na to, ali ste klasični poznavalec ali menite, da klasična glasba ni za vas, je zagotovo za vsakega nekdja najti v osmih tednih koncertov, delavnic, pogovorov in drugih dogodkov. Prvič v zgodovini samostojne Slovenije bo na tem festivalu na povabilo BBC Proms sodelovala tudi slovenska skladateljica Nina Šenk.


V Strunjanu prenavljajo pastoralni dom

Škofija Koper začenja prenovo pastoralnega doma v Strunjanu, ki bo namenjen duhovni in kulturni oskrbi obiskovalcev. Dom so frančiškani dogradili sredi prejšnjega stoletja, stoji pa ob cerkvi Svete Marije od Prikazanja, ki je pomembna istrska božja pot.


Združena desnica gradi most med Ljubljano in Mariborom

Pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami sta koalicijo sklenila Franc Kangler, predsednik Nove ljudske stranke, in Aleš Primc, ki vodi Glas za otroke in družino. Kot pravita, sta skupne programske cilje dorekla v petnajstih minutah, saj sta ugotovila, da se dobro dopolnjujeta. Čeprav imata oba korenine v Slovenski ljudski stranki in seže njuno poznanstvo že daleč nazaj, nista bila vedno enakih pogledov.


Slovenski raziskovalci na shodu za znanost opozorili na neurejeno financiranje

Slovenski raziskovalci so se pred stavbo Slovenske akademije znanosti in umetnosti v Ljubljani zbrali na shodu za znanost pod geslom: »Zakaj ne za znanost?« Na shodu so opozorili na težave v raziskovalnem delu, predvsem na neurejeno financiranje. Ob tem so spomnili, kaj vse je znanost omogočila, in poudarili, da brez znanosti ni prihodnosti.


Tone Kuntner z novo pesniško zbirko v počastitev 30-let slovenske pomladi

Priljubljeni slovenski pesnik in velik domoljub Tone Kuntner je v Moravčah predstavil svojo novo knjigo Zamrznjena Pomlad, ki jo posveča 100. obletnici Cankarjeve smrti in 30. obletnici slovenske Pomladi, pa tudi nekaterim drugim okroglim obletnicam zgodovinskih.


Gaiser: Tisti, ki so se zgražali nad Mussomelijem, bi sedaj morali biti še precej bolj zgroženi nad veleposlanikom Rusije

Predsednik državnega zbora Milan Brglez je izrazil presenečenje nad petkovim izrazom podpore ruskega veleposlanika v Sloveniji Dokuja Zavgajeva stranki DeSUS zunanjega ministra Karla Erjavca.


Novejše novice | Starejše novice