Ljubljana, ponedeljek, 16. julij 2018, 08:55

Andrej Šiško: prihodnost Slovenije je v rokah volivcev

Andrej Šiško
Foto © Rok Mihevc, ARO

Med kandidati za predsednika države je tudi predsednik Zedinjene Slovenije Andrej Šiško. Za vložitev kandidature je zbral n 3457 podpisov volivcev. Kot poudarja, prihaja iz vrst ljudstva. Prav to ljudstvo nagovarja, naj vzame stvari v svoje roke in se množično udeležiti volitev in pripomore do ključnega premika, ki ga v naši državi nujno potrebujemo. Zavzema se za vrnitev ukradene države slovenskemu ljudstvu. Prizadeval si bo za vzpostavitev pravnega sistema, ki bo temeljil na pravičnosti.

Andrej Šiško, rojen 1969 v Kopru, je odraščal v Mariboru. Med drugim je bil vodja navijaške skupine Viole. Je predsedniški kanidat Gibanja Zedinjena Slovenija in med vodilnimi v društvu Hervardi. V volilni kampanji nagovarja ponižane, okradene, ogoljufane. Na vprašanje, kaj jim kot morebitni predsednik lahko obljubi, je povedal: »Nič posebnega. Samo to, da bom z njihovo pomočjo poskrbel, da bomo to, kar so nam ukradli, v čim večji možni meri dobili nazaj v Slovenijo. Tu mislim predvsem na okrog 75 miljard evrov, kolikor je bilo iz Slovenije nakazanega v tujino in sem prepričan, da je ta denar potrebno vrniti, kajti to je naš denar, nezakonito odtujen.« Obrača se na vse, ki imajo dovolj stanja, kakršnega imamo danes v naši državi. O tem, kaj potrebujemo za ključni premik, je med drugim dejal: »Ni prav, zapreti oči in obrniti glavo stran in se delati, kot, da se to nas ne tiče. Ne. Politika se tiče vseh nas. Mi smo osnovni suveren. Mi smo tisti, ki imamo pravico do odločanja. Ampak če mi to preprustimo drugim, potem smo sami krivi za stanje, ki ga imamo danes.«

V vlogi predsedniškega kandidata Andrej Šiško išče svojo pot, če bi se pa pri kom zgledoval, bi bil to pesnik in general Rudolf Maister. O lastnostih, ki bi jih moral imeti predsednik države, pa pravi: »Svobodomiselnost, odločnost, odgovornost, pravičnost in pa zavedanje, da na politični funkcijo odločaš oziroma imaš v rokah tudi usodo marsikoga drugega, zato se je treba v skaldu s tem primerno tudi vesti in sem sodi tudi vest. Zavedati se je treba, da izvoljeni predstavnik ljudstva ni neki oblastnik, ampak mora predstavljati servis temu ljudstvu.« Andrej Šiško ob tem poudarja, da imajo volivci v rokah usodo naše države, današnjega časa in tudi prihodnosti. Vsak posameznik lahko s svojo pravilno odločitvijo pripomore k temu, da se bodo stvari pri nas spremenile in da bo naša družba postala boljša.


Ne spreglejte: