Ljubljana, sreda, 26. september 2018, 10:48

Šarec: V politiki je čas za nove obraze

0:00
0:00
Marjan Šarec
Foto © ARO

V tekmi za stolček predsednika države je tudi diplomirani igralec in kamniški župan Marjan Šarec. V kampanjo se je podal s sloganom Človek. Skupnost. Država. Šarec meni, da je na vodilnih mestih v politiki čas za nove obraze. Napoveduje, da si bo prizadeval za izboljšanje obrambnega sistema.

Šarec pravi, da se mora predsednik oglasiti vedno, ko mu vest reče, da nekaj ni prav, oziroma ko vidi, da zadeve ne gredo v pravo smer. Ob tem dodaja, da bi si kot vrhovni poveljnik sil prizadeval za izboljšanje položaja vojakov. »Kot predsednik republike ne bi javno izražal negativne ocene. Ker to, da vsem državam naokoli poveš, da imaš zanič vojsko, ni dobro. Te stvari je potrebno rešiti. Vojsko je potrebno opremiti. Vojski je treba dati dovolj sredstev, da bo lahko delovala ter da bo tukaj za državljanke in državljane.«

V kampanji Šarec poudarja tudi, da je čas za zamenjavo starih političnih elit. Ob tem opozarja, da so v Sloveniji nekateri politični obrazi prisotni ves čas in da v življenju niso delali drugega, kot bili v politiki. »In tudi ne poznajo realnih problemov. Sam sem se ukvarjal z marsičem in poznam realne probleme ljudi in od politike niti nisem odvisen,« je pojasnil.

Predsednik države ima pomembno vlogo tudi pri nekaterih imenovanjih, Šarec pri tem v ospredje postavlja predvsem načelo strokovnosti. Pravi, da bo kandidate ocenjeval po njihovem znanju in nazorih, nikakor pa ne s podrejanjem raznoraznim političnim interesom.

Ob tem dodaja, da je njegova prednost pred ostalimi kandidati predvsem ta, da pozna realne probleme in ostaja trdno na tleh. Sebe tudi ne postavlja v prvi plan, ampak bo v ospredju predvsem tisto, kar lahko kot predsednik naredi za Slovenijo.

 


Ne spreglejte: