Ljubljana, sreda, 18. julij 2018, 06:26

NSi in SDS nadaljevali pogovore o sodelovanju

Delegaciji SDS in N.Si pod vodstvom predsednikov Janeza Janše in Mateja Tonina sta danes nadaljevali pogovore o sodelovanju v prihodnosti. Obe stranki delita stališče o politiki odprtih vrat in potrebnosti dialoga med vsemi parlamentarnimi strankami, so zapisali na spletni strani SDS.


Juhant na praznik Karmelske Matere Božje: Božja žerjavica še vedno tli

Za nami je god Karmelske Matere Božje. V Mirni Peči, kjer se je praznovanja udeležil nadškof Alojz Uran, je bilo slovesno že v nedeljo. V kapeli samostana v Sori je sveto mašo včeraj daroval Janez Juhant.


Marijine sestre na Dobrovi praznovale častitljiva jubileja

Konec tedna je bilo posebej praznično na Dobrovi pri Ljubljani. V župnijski cerkvi Marijinega oznanjenja so v soboto obhajali dva jubileja: 140 let začetka družbe Marijinih sester čudodelne svetinje in 70 let njihovega bivanja v tem kraju. Zahvalno sveto mašo ob tej priložnosti je daroval nadškof Stanislav Zore.


AVDIO: NSi se kljub napredku umika iz pogajanj s Šarcem

Po ponedeljkovi odločitvi NSi, da se umakne iz koalicijskih pogajanj šesterice strank pod okriljem LMŠ, je danes pričakovati odzive nesojenih koalicijskih partnerjev, o aktualnih razmerah bo razpravljalo tudi predsedstvo SD. Medtem se bo predsednik NSi Matej Tonin danes na pogovoru o koaliciji sestal s predsednikom SDS Janezom Janšo.


Čirič za Radio Ognjišče: Umik Janše v ozadje je zelo pametna poteza

O sestavljanju koalicije smo se za Mozaik dneva na Radiu Ognjišče pogovarjali z lobistom in svetovalcem Milošem Čiričem, ki je spregovoril tudi o tem, da v koalicijskih pogovori pri Marjanu Šarcu ni bilo razprave o uveljavitvi ustavne odločbe o zasebnem šolstvu.


Po 11-ih urah Šarec zadovoljen

Mesec in pol po volitvah sta v igri dva pretendenta za mandatarski položaj, a si nobeden še ni zagotovil podpore za izvolitev. Prihodnji teden bo na potezi Janez Janša z odločitvijo, ali bo sprejel od predsednika republike ponujeno kandidaturo. Koalicijsko pogodbo, ki jo snujejo pod okriljem Marjana Šarca, pa morajo še dokončno uskladiti.


Zveza vojaških sindikatov JV Evrope v boj za pravice vojakov

Nedavno je bila ustanovljena zveza vojaških sindikatov jugovzhodne Evrope. Cilj takšne organiziranosti je vzpostavitev standardov v vojaškem sindikalizmu, medsebojna izmenjava izkušenj in predvsem boj za pravice zaposlenih v obrambnih resorjih, je za Radio Ognjišče dejal predsednik Sindikata Ministrstva za obrambo Darko Milenković. Spregovoril je tudi o problemih s katerimi se soočajo v Slovenski vojski.


Pregled domačih dogodkov od 6. do 13. julija 2018

Čeprav je minilo že več kot mesec dni od parlamentarnih volitev, še ni jasno, kdo nam bo vladal. Temu smo v tokratnem pregledu dogodkov od petka do petka namenili posebno pozornost. Na volišča bomo šli tudi 18. novembra, ko bomo volili župane oziroma županje in člane občinskih svetov. Državni zbor je s spremembo zakona o zdravniški službi odprl pot za reševanje otroške srčne kirurgije. Med cerkvenimi dogodki v ospredje postavljamo biserno mašo ustanovitelja našega radia Franca Boleta, v športu pa med drugim kajakaša Petra Kauzeja in plezavko Janjo Garmbret, ki sta dosegla novi zmagi v svetovnem pokalu.


Prostovoljni gasilci na sprejemu v predsedniški palači opozorili na neurejene razmere

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel gasilce in prostovoljce, ki so se odlikovali pri odpravljanju posledic silovitega in močnega neurja, v katerem sta bili najbolj prizadeti občini Črnomelj in Semič. Pri odpravljanju posledic je skupaj sodelovalo skoraj 3700 mož in žena.


AVDIO: Slovenija po oceni Mrakove izgublja konkurenčnost

Medtem ko so oči mnogih slovenskih športnih navdušencev te dni uperjene v svetovno prvenstvo v nogometu, v Združenju Manager svarijo, da Slovenija izgublja svetovno prvenstvo v konkurenčnosti. Ob oblikovanju nove vlade si želijo konstruktivnega sodelovanja pri ključnih razvojnih vprašanjih.


Novejše novice | Starejše novice